KCDK-E'den 1 Aralık yürüyüşleri için çağrı

KCDK-E, Kürt Özgürlük Hareketi'ne dönük saldırılara dikkat çekerek, "Gerici kuşatma ve onun müttefiklerini topyekûn direnişle boşa çıkarabiliriz" dedi, 1 Aralık yürüyüşlerine çağırdı.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, 1 Aralık'ta tüm dünyada yapılacak yürüyüşlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

"PKK yasağını sürdürmek, Türkiye ve Ortadoğu’da demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesini engellemektir" vurgusuyla başlayan açıklamada, "PKK yasağının DAİŞ zihniyetli AKP-MHP siyasetini desteklemek ve ortaçağ karanlığına onay vermek olduğu bilinmektedir. Bu yasakçı tutum ve zihniyet Ortadoğu’da seküler, kadın özgürlükçü, kimliklerin ve inançların özgürlüğünü temsil eden paradigmayı yasaklamak, cihadist gruplara destek olmaktır" denildi.

'TÜM KÜRTLERE KARŞI ALINMIŞ BİR KARAR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Tüm dünyada olduğu gibi Avrupa ve Almanya halkı ve kurumları da DAİŞ’e karşı mücadele edip, insanlık onuru temsil eden Kürt özgürlük mücadelesine karşı büyük bir sempati duymaktadır. Avrupa’daki kurumları ve insanlar, PKK yasağı ve PKK’nin terör listesinde olmasının DAİŞ gibi çetelere ve Erdoğan gibi diktatörlere yaramakta olduğunun bilincindedir. Bu nedenle tüm Avrupa ülkelerinde yasaklara, kriminalizasyona, ABD’nin 3 Kürt siyasetçiye yönelik hukuksuz çirkin ve ahlaksız kararlara karşı alanlarda mücadelesini verecektir.

İçinden geçtiğimiz bu süreç tarihi bir süreçtir. Uluslararası gericilik ve sömürgeci devletlerin Reber Öcalan şahsında gerçekleştirilen komplonun bir devamı olarak Kürt özgürlük hareketini tasfiyeye yöneldikleri gerçeği gözler önündedir. ABD’nin 3 Kürt siyasetçi hakkında aldığı karar bunun en açık biçimidir. Bu karar aslında tüm Kürdistanlılara ve özgürlük mücadelesine karşı alınmış bir karardır. Bu kararlardan güç alan Diktatör Erdoğan’ın tekçi ittifakı Rojava, Güney ve tüm Kürdistan’a işgal saldırılarını sürdürmektedir. Bu gerici kuşatma ve onun müttefiklerini topyekûn direniş ve sahiplenmeyle boşa çıkarabiliriz."

'HERKESİ YÜRÜYÜŞLERE KATMALIYIZ'

KCDK-E, 1 Aralık'taki eylemlere ilişkin de şunları kaydetti:

"Başta Almanya’nın Berlin şehrinde Alman dostların öncülüğünde gerçekleştirilecek merkezi yürüyüşe ve yine diğer Avrupa ülkelerinde, Kanada, Japonya, Avustralya’da yapılacak yürüyüşlerde Kürdistanlılar ve dostları, yasaklara ve komploya karşı siyasetçilerini sahiplenmek için tüm dünyada 1 Aralık'ta meydanlarda olacaktır.

KCDK-E olarak tüm halkımıza çağrımız; yasaklara ve komploya karşı her ülkede organize edilen merkezi yürüyüşe seferberlik ruhu ile katılalım, dostlarımızla omuz omuza, yan yana mesajımızı herkese güçlü verelim.

Tüm meclislerimiz ve bileşenlerimiz seferberlik ruhu ile çalışarak Kürdistanlıları ve dostlarını başta Berlin olmak üzere tüm ülkelerde yapılacak merkezi yürüyüşe katmalıdır. Ulaşılmayan, gidilmeyen kimse kalmamalıdır. Sadece Kürtler değil, tüm demokrat, devrimci, kadın, barış hareketlerini de katmalıyız."