KCDK-E’den 3 Temmuz’daki eylemlere katılım çağrısı

KCDK-E, 3 Temmuz’da Defend Kurdistan İnisayatifi’nin düzenlediği eylemlere katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E, “3 Temmuz’da herkesi alanlara, seferberliğe çağırıyoruz” dedi.

“Tüm dünyada milletvekili, senatör, sendikacı, gazeteci, feminist, ekolojist, akademisyen, inanç̧ ve din temsilcisi ile sivil toplum temsilcilerinin yer aldığı Defend Kurdistan (Kürdistan’ı Savun) İnisiyatifi öncülüğünde 3 Temmuz’da tüm ülkelerde halklar Türkiye’nin işgal tehditlerine karşı, ‘Kürdistan’ı savun’ şiarı ile yürüyüşler yapacaklardır.

Türk devleti uluslararası güçlerin ve kurumların desteği ile Kürdistan coğrafyasının tüm parçalarında Kürt halkına karşı kirli savaş yöntemleri kullanarak saldırmaya devam ediyor. Bu saldırılarda kimyasal gazlar kullanıldığı gibi Kürdistan doğası ve tarihide yok ediliyor.

Kürdistan'ı Savun İnisiyatifi’ni oluşturan Kürdistan halkının dostları, savaşı durdurmak, Türk ordusunun işgal saldırılarının son bulması için Güney Kürdistan’a gitmişlerdi. Avrupalı dostlar heyetler oluşturarak Güney Federe Hükümeti, siyasi partileri, basın ve STÖ temsilcilerini ziyaret edip bu saldırıların durdurulması için girişimlerde bulunmuş, Kürtler arası diyalog ve müzakerelerin esas alınması gerektiğini belirtmişlerdir. Ancak tüm bu iyi niyetli çaba ve girişimlere, başta KDP olmak üzere çeşitli egemen güçler tarafından engeller çıkarılmıştır.

Kürdistan'ı Savun İnisiyatifi’nin bu çabaları, Almanya başta olmak üzere birçok ülke tarafından da engellenmiştir. Bu ülkeler adeta Türk devletinin saldırılarına destek sunarcasına, giden heyetler üzerinde açıkça hukuk dışı uygulamalar içinde olmuşlardır.

Dostlarımızın kararlı duruşu, katliamcı Türk devletine destek veren güçleri ortaya çıkardığı gibi Kürdistan halkına ve mücadele edenlere büyük bir güç ve moral olduğu gibi, özgürlük mücadelesinin uluslararası destek ve dostlarının kararlı düzeyini açığa çıkarmıştır.

Herkes bilmelidir ki sömürgeci Türk devleti, Kürt halkını tüm kazanımlarına, değerlerine saldırmakta ve Kürdistan’ı işgal ederek yeni Osmanlıcılık hayallerini hayata geçirmek istemektedir. Hangi parça ve siyasi görüşte olursa olsun, her onurlu Kürdistanlının yapması gereken sömürgeciliğe karşı Kürt halkının değerlerini korumak için dostlarımızın oluşturduğu Defend Kurdistan İnisiyatifi’nin eylem ve etkinliğini sahiplenmektir.

KCDK-E olarak tüm Kürdistan halkını ve dostlarını, Türk sömürgeci devletinin işgal ve katliam politikalarına Defend Kurdistan İnisiyatifi’nin organize ettiği küresel düzeydeki 3 Temmuz yürüyüşlerine seferberlik ruhi ile katılmaya çağırıyoruz.”

1 TEMMUZ

İTALYA

Milano

Yer: Via Canova 36

Saat: 18:00

 3 Temmuz

ALMANYA

DÜSSELDORF

Yer: DGB Haus - Düsseldorf

Saat: 15:00

STUTTGART

Yer: Lautenschlagerstr.

Saat: 14:00

FRANKFURT

Yer: HBF-Frankfurt

Saat: 15:30

BERLİN 

Yer: Hermman Platz- Berlin

Saat: 18:00

HANNOVER 

Yer: Halim Dener Platz-

Saat: 12:00

HAMBURG 

Yer: Bahnhof Altona (vor dem Mercado),

Saat: 15.00

HOLANDA

AMSTERDAM

Yer: Dam Meydanı

Saat: 16.00

ISVIÇRE

BASEL

Yer: De- Wette Park Bahnhof ssb

Saat: 14.00

İNGİLTERE

LONDRA

Yer: Trafalgar Square

Saat: 14.00

FİNLANDA

HELSİNKİ

Yer: Senaatintori

Saat:17.00

ISVEÇ

GÖTEBORG

Yer: Brunnsparken

Saat:13.00

MALMÖ

Yer: Möllevängstorget

Saat: 16.00

NORVEÇ

OSLO

Yer: Egertorget

Saat: 14.00

İTALYA

ROMA

Yer: Piazza Repubblica

Saat: 17.30

KIBRIS

Yer: Nikossa

Saat: 19:00

BELÇİKA

BRÜKSEL

Yer: Gare Central

Saat:14:00

AVUSTURALYA

MELBOURNE

Yer: Victoria Eyalet Kütüphanesi

Saat: 16.00

4 TEMMUZ

FRANSA

PARİS

Yer: Gare du Nord

Saat: 14.00

KANADA

TORONTO

Yer: North York Civic Centre

Saat: 7:00 PM

DANİMARKA

KOPENHAG

Yer:Marielundvej, Herlev

Saat: 16:00