KCDK-E'den çağrı: 26 Haziran'da seferber olalım!

KCDK-E, 26 Haziran'da İmralı tecridi ve işgalci, soykırımcı saldırılara karşı başlayacak yürüyüşe güçlü katılım çağrısı yaptı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Fransa’nın Strasbourg kentinde Önder Apo üzerindeki tecridi protesto etmek ve özgürlüğüne kavuşması talebiyle 25 Haziran 2012’de başlatılan nöbet eylemi 10 yılına giriyor" denildi.

KCDK-E'nin açıklaması şöyle:

"Kürt halkının en uzun soluklu ve kesintisiz eylemi olan “Özgürlük Nöbeti”, 26 Haziran günü 10. yılına girecek. Her hafta Avrupa’nın değişik bölgelerinden gelen grubun devraldığı nöbet eylemi kararlı bir şekilde sürüyor.
Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Avrupa İşkenceyi Önleme Örgütü (CPT) ve Avrupa Parlamentosu’nun bulunduğu alanda süren nöbet eylemini bugüne kadar on binlerce kişi ziyaret etti.
Nöbet eylemini 26 Haziran günü (KCDK-E) eşbaşkanları ve tüm ülke ve kurumların eşbaşkanları ile kadın ve gençlik temsilcileri devralacak.
Önder Apo üzerindeki tecridin son bulması, özgürlüğünün sağlanması ve fikirlerinin tanıtılması için 'Özgürlük Nöbeti' özel bir önem teşkil etmektedir.
En uzun soluklu eylem olarak tarihe geçen nöbet eyleminin, Kürdistan’ı uluslararası güçlerin desteğiyle işgal ve ilhak etmek isteyen soykırımcı Türk devletine karşı verilen özgürlük mücadelesi içinde bir direniş sembolü olduğunu unutmamak gerekir.

'TÜM HALKIMIZI AKTİF KATILMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Strasbourg’daki Önder APO’ya özgürlük nöbeti 26 Haziran’da yürüyüşle başlayacak. Yürüyüşün toplanma adresi; Place de la République 67000. Başlama saati ise 11:00.
Nöbet eyleminin 10. yıl dönümü nedeniyle Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) eş başkanları, tüm ülke, federasyon, inanç, Rojava, Rojhilat, Başur temsilcileri ile kadın, gençlik temsilcileri nöbette olacaklar.
Rêber Öcalan üzerindeki tecrit, Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal-katliam politikaları, HDP’ye karşı sürdürülen siyasi soykırım ve katliamcı AKP-MHP faşizminin Kürt düşmanı politikalarına karşı 26 Haziran günü kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirilecektir.
KCDK-E olarak 26 Haziran günü yapılacak yürüyüşe, 4 Temmuz’a kadar devam edecek olan eyleme başta Güney Almanya, İsviçre ve Strasbourg`daki halkımızı, özgürlük, eşitlik isteyen, faşizme ve sömürgeciliğe karşı olan tüm Kürdistanlı, Türkiyeli kurum temsilcilerini, aydınları, sanatçıları ve siyasetçileri Avrupa Konseyi’nin önünde yapılacak eyleme aktif olarak katılmaya çağırıyoruz."