KCDK-E’den ‘işgale karşı an itibarıyla harekete geçelim’ çağrısı

KCDK-E, işgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik başlattığı işgal saldırısına karşı Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıları protesto için seferberliğe çağırdı.

14 Nisan’dan beri Zap, Metîna ve Avaşîn’e bağlı bölgeleri savaş uçakları ve obüslerle bombalayan işgalci Türk devletinin saldırıları sürüyor.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi, yaptığı yazılı açıklamayla Türk devletinin işgal saldırılarına karşı seferberlik çağrısı yaptı.

Açıklama şöyle:

Soykırımcı Türk devleti Medya Savunma Alanlarına yönelik kapsamlı işgal saldırısı başlattı. Daha önce kamuoyuna duyurulan saldırı konsepti hazırlıkları çerçevesinde gerilla alanları hedefleniyor. Bugünkü saldırı konsepti de KDP ihaneti ve işbirliğiyle Türk devletinin ortak planlamasıdır.

Havadan ve karadan başlatılan bu işgal saldırısına karşı Avrupa’da, Kanada ve Avusturalya’da bulunan halkımızı duyarlı olmaya an itibarıyla tepkisini göstermek için harekete geçmeye çağırıyoruz.

Medya Savunma Alanlarına yönelik havadan ve karadan başlatılan yoğun bombardıman saldırısı imha amaçlıdır.

Halkımız işgalcilere ve işbirlikçi ihanetçilere karşı, özgürlük mücadelesi veren evlatlarına sahip çıkmalıdır.

Bu nedenle bugün ve yarın bütün alanlarda seferberlik ruhu ile harekete geçerek sonuç alıncaya kadar karşı koymaya çağırıyoruz.”