KCDK-E’den Strasbourg yürüyüşüne çağrı

KCDK-E, Kürt Halk Önderi'ne yönelik tecritte rolleri olan ve sessizlikleriyle tecridin sürmesine katkı sunan uluslararası kurumları harekete geçirmek ve bu tutumlarından vazgeçirmek için Cumartesi günü Strasbourg’da yapılacak yürüyüşe katılmaya çağırdı.

KCDK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürleştirilmesi ve uluslararası tecridin son bulması için Fransa’nın Strasbourg kentinde, Avrupa Konseyi önünde yürüyüş ve miting düzenliyor.

Söz konusu organizasyona ilişkin açıklama yapan KCDK-E, Kürt halkını seferber olmaya, Kürt dostlarını da eyleme aktif katılmaya çağırdı.

23 yıllık bir uluslararası tecritle Kürt halkının özgürlük umudunun, Ortadoğu coğrafyasının barışının  engellenmeye devam ettiği belirtilen açıklamada, “Başta ABD olmak üzere Avrupa ve tüm diğer uluslararası güçlerin sessizliği ancak bununla ifade edilebilir. Demokratik Modernitenin hayat bulduğu Rojava’ya dönük saldırıların artarak devam etmesi, Güney Kürdistan’daki işgal saldırıların uluslararası hukuk, ahlak ve hiçbir engel olmadan devam etmesi bu nedenledir. Uluslararası kurumlar ve CPT’nin sessizliği bu nedenledir” denildi.

Açıklama ve çağrının devamı şöyle: “Kürt halkının kahraman evlatları Önder Apo üzerinde uygulanan uluslararası tecritte karşı kararlı direnişleri sebebiyle kimyasal dahil her türlü katliamla karşı karşıya kalmaktadır. Kürt halkı üzerinde her türlü oyun oynanarak özgürlük yürüyüşü ve Önder Apo’nun özgürleştirilme mücadelesi engellenmek istenmektedir.

Uluslararası komplonun derinliği nedeniyle, tecridi salt faşist Türk devletiyle sınırlı ele almak yetersiz kalmaktadır. Önder Apo şahsında sürdürülen tecrit, tüm Kürdistan coğrafyası ve Ortadoğu’ya taşırılan uluslararası bir niteliktedir. Bu nedenle çözülmesi de uluslararası alanda buna karşı dostlarla birlikte ortak bir mücadele hattını örmekle son bulacaktır.

KCDK-E olarak yaşadığımız Avrupa ve dünyanın her yerinde bu bilinç ve bakış açısıyla hareket ederek Önder Apo’nun özgürleştirilmesi ve uluslararası tecridin son bulması için kararlı eylemliliklerimizi sürdürüyoruz.

Bu tecritte halen rolleri olan ve sessizlikleriyle tecridin sürmesine katkı sunan uluslararası kurumları harekete geçme ve bu tutumlarından vazgeçmeleri için 13 Kasım günü Fransa’nın Strasbourg şehrinde Avrupa Konseyi önünde miting ve yürüyüş gerçekleştirilecektir.

Tüm halkımızı topyekûn seferber olmaya, özellikle de dostları bu eyleme aktif katılarak uluslararası tecridi protesto etmeye çağırıyoruz.”

Yürüyüş ve miting bilgileri ise şöyle:

Tarih: 13 Kasım 2021

Yer: Place de la république, 67000 Strasbourg

Toplanma saati 12:00