Kipping’den ‘Erdoğan’a yaptırım uygulayın’ çağrısı

Sol Parti Eşbaşkanı Katja Kipping Merkel’in başbakanlığındaki Federal Alman Hükümeti’ne “Erdoğan rejimiyle askeri işbirliğinizi durdurun ve Türkiye’deki siyasi tutuklular için harekete geçin” çağrısı yaptı.

Türk Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart günü yapılan yerel seçimlerin sonuçlarını tanımaması ardından Almanya’dan bir çağrı geldi. Almanya’nın muhalefet partilerinden Sol Parti’nin Eşbaşkanı Katja Kipping sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, Erdoğan’ın seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni almak için yeniden seçime gidilmesini açıkça dile getirdiğini belirten Kipping “Despot açıkça mağlubiyetini tanımamaktan yana” yorumunu yaptı. Angela Merkel’in başbakanlığındaki Federal Hükümet’in Türk devletine yönelik askeri yardım ve işbirliğini durdurmasını isteyen Sol Parti liderlerinden Kipping devamla şu çağrıyı yaptı:

“Federal Hükümet askeri yardımlar yerine Türkiye’deki siyasi tutukluların durumu ve yeni bir barış sürecinin başlaması için harekete geçmeli.”