Kitlesel oturma eyleminde AK’nin sessizliği kınanıyor

Avrupa Konseyi’nin (AK) tecride yönelik sessizliğine karşı Avrupa’daki Kürtlerin kitlesel oturma eylemi 3’üncü haftasında kararlılıkla sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan, cezaevlerinde binlerce mahkum ile Avrupa’da onlarca kişinin katıldığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla AK önünde başlatılan kitlesel oturma eylemi, devam ediyor. Eylem Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ile Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) tarafından düzenlenirken, her iki kuruma bağlı onlarca bileşen ile inanç kurumları da eyleme destek veriyor.

TECRİDE VE ÖLÜMLERE KARŞI SESSİZLİK KINANDI

25 Mart’ta Avrupa Parlamentosu (AP) önünde 5 günlük açlık greviyle başlatılan kitlesel eylem, geçen haftadan bu yana ise AK önünde sürdürülüyor. Avrupa genelinden çok sayıda kurum temsilcisi, açlık grevi eylemcilerinin aileleri ile yurtseverlerin katıldığı kitlesel oturma eyleminde bugün de AK ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) tavrı kınandı.

Sabah 10.00’da Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eyleminin de 7 yıldan bu yana sürdüğü alanda toplanan kitle, öğle saatlerinde AK binasının girişinin olduğu alanda insan zinciri oluşturdu. Burada tecride karşı sloganlar atan kitle, ölümlere sessiz kalınmaması çağrısı yaptı.

Daha sonra TEV-ÇAND üyesi sanatçıların devrim stranlarını seslendirdiği eylemde, çevreden geçenlere yönelik bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

KENT İÇİNE KADAR YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eylem kapsamında saat 14.00’te ise AK önünden Strasbourg Üniversitesi binalarının da olduğu Brandt durağına kadar süren bir yürüyüş gerçekleştirdi. Ellerinde Kürt Halk Önderi’nin posterleri ile başta Leyla Güven olmak üzere açlık grevlerine katılan direnişçilerin resimleri açıldı.

FEDAİ EYLEMCİLERİN RESİMLERİ TAŞINDI

Yürüyüş sırasında, tecride karşı Almanya’da bedenini ateşe veren Uğur Şakar ile cezaevlerinde fedai eylem gerçekleştiren siyasi tutsakların resimlerinin olduğu ve üzerinde Fransızca ve Kürtçe ‘Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim- Biji Berxwedan’a Zindanan’ yazılı pankart da açıldı.

Yaklaşık 2 kilometre süren yürüyüş sonrasında kitle yeniden AK binasına doğru yürüyüşe geçti. Kitlesel eylem saat 17.00’ye kadar sürecek.

Eylemciler yarın sabah saat 10.00’dan itibaren yeniden AK önünde buluşacaklar. Eylemin yapıldığı alan AK ile İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) binaları arasında bulunuyor.