KNK Eşbaşkanları: Bu artık herkesin meselesi!

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK)’nin 19’ncu olağan kongresi ikinci gününde devam ediyor. KNK eşbaşkanları Nilüfer Koç ve Rêbuwar Reşid, tüm Kürdistani partileri Rojava’ya sahip çıkmaya çağırdı.

Hollanda’da Cuma günü başlayan ve Pazar günü sona erecek olan KNK’nin 19’uncu kongresi Kürdistani siyasi parti ve kurum temsilcilerinin konuşmalarıyla devam ediyor.

Kongrenin ikinci gününde açılış konuşmasını yapan KNK Eşbaşkanları Nilüfer Koç ve Rêbuwar Reşid, Türk devletinin Rojava saldırılarını kınayarak, buna karşı birlik olunması vurgusunda bulundular.

KOÇ: BİR STRATEJİ OLUŞTURMAMIZ GEREKİYOR

Nilüfer Koç, tarihi bir süreçte kongre yaptıklarını ifade ederek, “Biz bu kongrede Kürtlerin hayallerini gerçekleştirdik. Bu kongrede de görüldüğü gibi ulusal duygular en üst düzeyde. Herkes ortak bir ruh ile hareket ediyor” dedi.

Koç, “Sadece biz Kürtler değil bütün dünya bizi konuşuyor. Türkiye’nin saldırılarına karşıdır. Türk devleti barbarca bize saldırıyor. Bugün bütün Kürtler bir olmalı. Çünkü Kürtlük ve Kürdistan meselesi sadece Rojava ya da Başûr meselesi değil. Herkesin meselesi. Bizi de aşan bir yerde. Artık bir dünya sorunudur. Ondan dolayı burada bir strateji çizmeli, her kese göstermeliyiz” diye ekledi.

REŞİD: ROJAVAYI KORUYAMASAK SIRA BAŞURA GELECEK

Diğer eşbaşkan Rêbuwar Reşid, Türk devletinin Rojava’ya saldırısının Kürtleri birleştirdiğini belirterek, şunları söyledi: “Kürt liderlerin hepsi Rojava´daki direnişi desteklediler, bu da çok olumlu bir şey. Bugün bütün partiler Rojava’yı koruyamazsak sıra Başûr’a gelecektir. Türk devleti Başûr’a büyük hazırlık yapıyor. Orayı da işgal etmek istiyor. Kürtler buna karşı seslerini yükseltmelidir.”