Köln’de 'Direnişi Paris’e Taşıyoruz' etkinliği

Köln’de süresiz açlık grevinde olan Özkan Özdemir için ‘Direnişi Paris’e Taşıyoruz’ etkinliği yapıldı.

Köln Multi Kulti derneğinde süresiz açlık grevi direnişini sürdüren Özkan Özdemir’in direnişini Paris’e taşıması öncesi düzenlenen etkinlikte yapılan konuşmalarda Özdemir ve tüm direnişçiler selamlandı.

Köln Heumarkt’ta 1-5 Nisan tarihlerinde çadırda yapılan açlık grevini süresize çeviren Özkan Özdemir’e 1 haftadır ev sahipliği Multi Kulti Derneği ev sahipliği yapıyor. Derneğin Eş Başkanı Yaşar İldan tarafından katılımcıların selamlandığı ve saygı duruşu ile başlayan etkinlikte konuşan AvEG-Kon Eşbaşkanı Baki Selçuk, Türkiye hapishanelerinde faşizme karşı tarihin en büyük direnişlerinden birinin yaşandığını belirtti. Faşist diktatörlüğün halklarımızı teslim almaya yönelik saldırısının yoğunlaştırılmış bir parçası olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uyguladığı tecridin kaldırılması hedefiyle Leyla Güven’in başlattığı süresiz açlık grevinin dalga dalga dünyanın birçok ülkesine yayıldığını ve hapishanelerde 7 bini aşkın tutsağın bu direnişi büyüttüğünü söyleyen Selçuk, komünist tutsakların da bu direnişin içinde olduklarını vurguladı.

Selçuk, direnişe güç vermek için 1-5 Nisan’da yaptıkları açlık grevini süresiz olarak sürdüren üyeleri Özkan Özdemir’in direnişini AB ülkelerinin önemli merkezlerinden olan Paris’e taşıyarak, Paris’te de direniş merkezi yaratacaklarını belirtti. Selçuk, yerli ve göçmen işçi ve emekçileri direnişin etrafında kenetlenerek, sokakta mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

'SAHİPLENME BANA GÜÇ VERİYOR'

Etkinlikte konuşan direnişçi Özkan Özdemir, 1 Nisan’dan beri Köln’de kendisini yalnız bırakmayan Multi Kulti üyelerine, yoldaşlarına ve siper yoldaşlarına teşekkür etti. Eylemde bulunduğu süre içinde gösterilen sahiplenme, yoldaşlık ve dayanışmanın kendisine güç ve moral verdiğini, tecride ve faşizme karşı süren bu mücadelenin içinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

'HERKES DİRENİŞİ HİSSETMELİ'

Özdemir, Leyla Güven’in 155 günü aşan, Strasbourg’da ve hapishanelerde 116 günü aşan bu büyük direnişin Öcalan’a uygulanan ağır tecride, toplumun farklı kesimleri ve tüm tutsaklar üzerindeki tecride karşı bir mücadele olduğunu kaydetti. Özdemir, direnişin binlerce kilometre uzakta değil, Avrupa’nın farklı merkezlerinde herkesin yanı başında olduğunu, bunu herkesin hissetmesi ve harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Özdemir, bu tarihsel direnişin ideolojik olarak şimdiden bir kazanım olduğunu belirtti, bu mücadelenin mutlaka zaferle taçlanacağına olan inançla desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

Özdemir’den sonra HDK Köln, Viyan Kadın Meclisi, SKB ve mücadele yoldaşları tarafından yapılan konuşmalarda Özdemir ve direnişçiler selamlandı, direniş ateşinin dört bir yanı kuşatması gerektiği vurgulandı.

Konuşmaların ardından sanatçıların ezgileri dinlendi, müzik eşiliğinde halaylar çekildi.

Özdemir’e Paris’te sürdüreceği direnişinde başarılar dilendi.