KOMAW: 14 Temmuz direnişçilerinin takipçisi olacağız

14 Temmuz Direnişi'ni selamlayan KOMAW, "14 Temmuz Direnişi, tarihi sonuçları olan bir direniştir" diyerek, "Onların takipçisi olacağız" mesajını verdi.

KOMAW Yönetimi, Büyük 14 Temmuz Ölüm Orucu Direnişi'nin yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Tüm halkların ulusal kurtuluş mücadelesinde, döneme damga vuran ve sembol olmuş olaylar, olgular vardır. Kuşkusuz Kürt ulusal kurtuluş tarihinde de, devrime yol açan, rehber olan, önemli dönemler olmuştur. Bunlardan biri ve en önemlisi hiç şüphe yok ki 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu'dur" denildi.

'DİRENİŞLERİ TARİHİ SONUÇLAR DOĞURDU'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"12 Eylül faşist darbesinde, PKK öncü kadroları cezaevine alınır. Burada akla hayale gelmeyen ahlaksızca ve barbarca işkencelere maruz bırakılırlar. TC devletinin amacı iradelerini esir almak ve arkadaşların şahsında gelişen PKK öncülüğündeki Kürt ulusal kurtuluş mücadelesini, cezaevinde bitirmekti. Ağrı isyanındaki gibi TC devleti yöneticilerinin, ‘Kürt meselesini beton altına aldık, bir daha yeşermez’ yaklaşımı, Diyarbakır cezaevinde de uygulanmak istendi.  

Fakat bu kahraman ve cesaret abidesi olan Kürt halkının evlatları, ‘ölüme evet ama teslimiyete hayır’ diyerek ve bedenlerini ölüme yatırarak, hem mensubu olduğu partiyi hem de öncülük ettiği halkın temsilini, hakkıyla yerine getirdiler. 'Direnmek Yaşamaktır' şiarıyla, kahramanca başkaldırmış, asla boyun eğmemiş, ihanete açılmak istenen yollar, bu kahramanların ortaya koyduğu mücadele ile ebediyen kapatılmıştır.  

14 Temmuz Direnişi, tarihi sonuçları olan bir direniştir. Kürt Halk Önderi Rêber Öcalan'ın, şöyle bir değerlendirmesi vardır; '14 Temmuz direnişi olmasaydı, belki 15 Ağustos direnişi olmayabilirdi.'

12 Faşist askeri rejimine karşı, Diyarbakır zindanında geliştirilen 14 Temmuz 1982 büyük ölüm orucu direnişinin otuzdokuzuncu yıl dönümünü, Kürt halkı büyük bir gururla karşılamakta ve kutlamaktadır. Ulusal mücadele bugünlere güçlü bir şekilde gelmişse, kuşkusuz 14 Temmuz direnişinin rolü vardır. Kürt ulusal özgürlük hararetinin direniş çizgisini, şehitlerin ortaya koyduğu aşikardır. Kemaller, Hayriler, Aliler ve Akifler; 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu şehitleri, Kürt halkının ve ulusal mücadelenin direniş ruhu olmuşlardır.

Kürtler, 14 Temmuz gününü, Ulusal Onur Günü olarak tanımlıyor, anıyor ve kutluyor. Biz KOMAW Yönetimi olarak, bu kahraman Kürt evlatlarını, saygı, hürmet, minnet ve rahmetle anıyor, bize bıraktıkları mirasa sahip çıkacağımızın sözünü veriyor, bu demokrasi ve özgürlük şehitlerinin önünde saygı ile eğiliyoruz. Onların takipçisi olacağız."