KOMAW’dan faşist saldırılara karşı çağrı

Türk devletinin ve işbirlikçilerinin Kürt halkına ve özgürlük güçlerine saldırısını kınayan KOMAW, Kürt halkı ve dostları başta olmak üzere dünya insanlığını barbarlık karşısında daha güçlü tavır sergilemeye çağırdı.

Şehit ve Kayıp Aileleri Derneği (Komeleya Malbatên Şehîd û Wendahiyan -KOMAW), Türk devletinin Kürdistan’ın dört parçasında halka ve Kürdistan savunma güçlerine yönelik saldırılarını yaptığı yazılı açıklamayla kınadı.

AKP-MHP iktidarının bölgedeki çatışmalı ortamdan faydalanarak Kürt halkına yönelik faşist saldırılardan zafer elde etme peşinde olduğu belirtilen KOMAW açıklamasında, Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin savaşçılarının ve Kürdistan halkının görkemli direnişi karşısında bir sonuç elde edemeyeceği kaydedildi.

Faşist iktidarın Türk-Kürt düşmanlığı temelindeki sömürgeci politikalarını yeniden canlandırmak için Türkiye, Irak, İran ve Suriye ittifakını oluşturma çabalarını hızlandırdığı ifade edilen açıklamada Suriye istihbarat şefi ile MİT başkanının Bağdat’ta bir araya gelecek olmasının bunun işareti olduğuna dikkat çekildi.

Hewlêr ve Bağdat yönetimlerinin Türk devletine verdikleri desteği de aşarak, artık ortaklık yaptığı belirtilen açıklamada, Xelîfan’da şehit düşürülen 7 gerillanın, direkt Hewlêr yönetimiyle ortak gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

KOMAW açıklaması şu ifadelerle devam etti: “Biz Şehit Aileleri Kurumu KOMAW olarak, bu saldırılarda şehit düşen insanlarımızın ailelerine ve halkımıza baş sağlığı diliyor ve tüm imkanlarımızla yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz. Aynı zamanda, tüm halkımızı, halkımızın dostlarını ve dünya insanlığını, başta TC barbarlığının karşısında olmak üzere, bu faşist devletin işbirlikçilerine ve ortaklarına karşı da, birlikte daha güçlü bir tavır belirlemeleri gerektiğini vurgulamak ve bu çerçevede çağrımızı da yinelemek istiyoruz.”