KONGRA-GEL Rojava devrimini kutladı: Hedef faşizmi yenmek

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, 9’uncu yıldönümünde 14 Temmuz Rojava Devrimi’ni kutlayarak, “Hedef Türk devlet faşizmini yenmektir” dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı yaptığı yazılı açıklamada, Rojava Devrimi’ni “canı gönülden” kutlayarak, devrim şehitlerini andı.

“Rojava Devrimi Ortadoğu halklarının tarihinde bir milattır” diyen KONGRA-GEL, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’In “Demokratik Toplum” paradigması temelinde, Kuzey Doğu Suriye halklarının kadının öncülüğünde DAİŞ’e karşı insanlığın devrimini öne çıkardığını kaydetti.

Açıklamada, “Büyük bir bedel ödenerek tüm insanlık büyük bir felaketten kurtarıldı” denildi.

Kuşkusuz “hem içeride hem de dışarıda devrimin zorlukları ve düşmanları” olduğunu belirten KONGRA-GEL, “Ama biliyoruz ki devrimin en büyük düşmanın Türk devletidir” dedi.

Efrîn, Girê Spî ve Serêkanî işgalleri ve yürütülen etnik temizliği hatırlatan KONGRA-GEL, ekonomik abluka ile de Kuzey ve Doğu Suriye halklarının teslim alınmaya çalışıldığına işaret etti. Birleşmiş Milletler’in de bu kuşatmaya göre hareket ettiğini ve yardımlarında Rojava’ya mahrum bıraktığını ifade eden KONGRA-GEL, “Türk devletine karşı genel bir direniş ve faşist düzenin yıkılması, tüm parçalarda Kürdistan halkları için özgürlük ve demokrasinin kapısını açacaktır. Bunun dışında bir çözüm yoktur” vurgusunda bulundu.

Açıklama şu ifadelerle son buldu:

“Rojava halkımızı Türk devlet işgali karşısındaki tutumu ve Önder Apo'yu sahiplenme tutumundan dolayı selamlıyor, bu tavrın devam etmesi gerektiğini söylüyoruz.

Dört parça Kürdistan halkının yurt içinde ve yurt dışında dostlarıyla birlikte Türk devlet işgaline karşı mücadelesini yükseltmesi gerekiyor. Hedef Türk devlet faşizmini yenmektir.

Bu temelde, Rojava ve Kuzey - Doğu Suriye Devrimi’ni 9’uncu yıldönümünde bir kez daha yürekten kutluyor, halkımıza başarılar diliyoruz.”