Kürtler, Avrupa ve Kanada'da işgal saldırılarına karşı alanlarda

Fransa ve Kanada'daki Kürtler, alanlara çıkarak Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti.

Yurt dışında yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin işgal saldırılarını ve KDP'yi protesto etmeyi sürdürüyor.

Fransa’nın Marsilya kentinde KCDK-E nin çağrısıyla Kürtler alanlara akın etti. Marsilya Avrupa Temsilciliği önünde bir araya gelinerek, iki saat boyunca aralıksız sloganlar atılıp ıslık çalındı.

Halk, PKK bayraklarını ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıdı.

DTM adına konuşan Fethi Tatos, "Her saat, her dakika alanlarda olmamız gerekiyor. Gerilla orada muazzam direniyor ve düşmana darbe vuruyor, biz de o özgürlük savaşçılarına layık olmak için üzerimize düşen ne varsa şimdi, şu dakika yapmalıyız. Varlık-yokluk savaşıdır" dedi.

Eylemde bugün de saat 13.00'da Avrupa Temsilciliği önünde oturma eylemi yapılacağı duyuruldu.


MARİGNANE


Marsilya kentine bağlı Marignane bölgesinde TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) öncülüğünde bir araya gelen Kürt gençleri ve Kürdistanlılar, gerilla direnişini selamladı.
Türk devletinin işgal saldırılarının ve KDP ihanetinin protesto edildiği eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ve PKK bayrakları taşındı.


TORONTO


Kanada'nın Toronto kentinde Toronto Demokratik Kürt Halk Meclisi ve Sara Özgür Kadın Komünü'nün çağrısı ile bir araya gelen Kürdistanlılar, Bloor-Yonge Meydanı'nda işgal saldırılarını protesto etti. Kürdistanlılar, Toronto Belediyesi binasına kadar 2 saat süren bir protesto yürüyüşü düzenledi.
Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri, PKK ve YPG/YPJ bayrakları taşındı.
Halk, protesto yürüyüşü boyunca "Abdullah Öcalan'a özgürlük", "Bijî berxwedana gerîla", "PKK yalnız değildir", "Kürdistan'a özgürlük", "Direne direne kazanacağız", "PKK halktır, halk burada", "Türk rejimi Kürtleri katlediyor", "Faşist Erdoğan",  "Türkiye Kürdistan'dan defol" sloganlarını attı.

İngilizce hazırlanan 200 bildiri şehrin yoğun bölgelerindeki Kanadalılara dağıtıldı.

Toronto Belediye binası önünde okunan İngilizce ve Türkçe basın açıklamasında, "Erdoğan’ın saldırgan ve işgalci yüzü Kürdistan'da bir daha görülüyor. Kürt halkına karşı inkâr ve savaş politikası Türk devletinin ve Erdoğan’ın temel ilkesidir. Bu saldırıları kınıyor ve Türkiye’nin Güney Kürdistan'dan askerlerini derhal çekmesini talep ediyoruz" denildi.
Eylem saygı duruşu ve Çerxa Şoreşê Marşı ile son buldu.