La Marseillaise’den tam sayfa ‘Öcalan’a özgürlük’ manşetli özel sayı

Fransa’da işgal sırasında direnişçilerin kurduğu bölgesel gazete La Marseillaise, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebinin yer aldığı tam sayfa manşetle çıktı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat komplosunun 22’nci yıldönümünde La Marseillaise gazetesi “Öcalan’a özgürlük” manşetiyle okurlarına ulaştı.  

Abdullah Öcalan’ın gülümseyen bir portresini tam sayfa manşetten veren gazete, bu konuya da 4 sayfa ayırdı.

Özel sayıda “Kürt Mandelası’nın öyküsü”, “Bölgesel siyasi sorumlular ve dernekler, seçilmişler, onun özgürlüğünü talep ediyor”, “Öcalan’ın fikirleri sınırları aşıyor (Eyyüp Doru ile söyleşi)”, “Neden PKK’yi terörist örgütler listesinden çıkarmak gerekiyor?”, “Öcalan kuşağı: Kürdistan’da siyasi bir çözüm için seferber olan bu gençler…” ve “Bizim özgürlüğümüz ve onlarınki birbirine bağlıdır” başlıkları altında konuya yer verildi.

Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Léo Purguette, gazetenin bu sayısında “Fransa’nın PKK’nin terörist örgütler listesinden çıkarılması ve Kürtlerin Mandelası olan Öcalan’ın özgürlüğü için harekete geçmesinin vakti geldi” diye yazdı.

La Marseillaise gazetesi, 1943 yılında Nazi işgali döneminde direnişçiler tarafından güneyin bölgesel gazetesi olarak kuruldu. Komünist eğilimli gazete, 1997’de tüm toplumsal hareketlerin bileşenlerine kapılarını açtı. Bouches-du-Rohne ve Var bölgelerinde dağıtılan gazetenin Occitanie bölgesinde de haftalık bir versiyonu var.

Son haftalarda Avrupa’nın çok sayıda ülkesinde yüksek tirajlı gazeteler, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden ilanlara geniş yer verdi.