Limasol’da 14 Temmuz direnişçileri anıldı

Kıbrıs’ın Limasol kentinde düzenlenen kitlesel bir tören ile 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri anıldı.

Theofilos Kürt Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Kürdistanlılar “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında 14 Temmuz direnişçilerini andı.

Etkinlik, başta 14 Temmuz Ölüm Orucu Direnişçileri ve özgürlük mücadelesi şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşunun ardından 14 Temmuz direnişçilerini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Hemen ardından, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 14 Temmuz değerlendirmesi okundu.

Anma sırasında bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Kenan Ayaz, 14 Temmuz direnişinin öncüleri olan Mehmet Hayri Durmuş, Akif Yılmaz, Kemal Pir, Ali Çiçek’i “saygıyla” andı.

Ayaz, 14 Temmuz direniş ruhunun bugün Kürdistan’da milyonların iradesine dönüştüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu: “Bugün gerilla öncülüğünde bir halk 14 Temmuz ruhuyla faşizme, işgalciliğe ve ihanet çizgisinde karşı tarihi bir direniş yürütülüyor. İşgalciler ve onun işbirlikçileri bu 14 Temmuz ruhu karşısında bozguna uğramış durumdalar. Çelikten bir irade ve inanç karşısında faşizmi bozguna uğratan 14 Temmuz direniş ruhu ve mirasıdır. Önder Apo 14 Temmuz direniş ruhunu şehitlerimizin ideallerini ve hayallerini milyonların iradesine dönüştürdü. 14 Temmuz direniş ruhuyla gelişen özgürlük mücadelesi bir halkı dirilişe ve bugün özgürlüğe götüren bir çizgidir.”

Yapılan konuşmaların ardından Çocuk Korosu tarafından ‘Zindana Amedê emê bişkînin’ parçasını seslendirdi. Kültür Komitesi’ne bağlı müzik grubu ise 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu şehitlerine adanan şarkı ve klamları seslendirdi.

 Anmada sık sık “Şehîd namirin” ve “Bijî berxwadana zindanan” sloganları atıldı.