Mannheim’deki uzun yürüyüşe 'Öcalan' yasağı

Almanya’nın Mannheim kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı yapılan uzun yürüyüş, polis ve yargı baskısına maruz kaldı.

Mannheim’de başlayan yürüyüş altı gün sürecek ve Strasbourg’da 16 Şubat’ta son bulacak. Tren garı önünde toplanan eylemciler, yürüyüşün ilk gününe start verdi.

Ancak Baden-Württemberg eyaletinde bir mahkeme, eylemdeki pankart ve fotoğraflara yasak getirdi. Organizatörler, Öcalan, PKK ve açlık grevleri arasında bağlantı kurularak, hem Öcalan’ın fotoğrafları hem de açlık grevi eylemcilerinin fotoğraflarının yasaklandığını belirtti.

Bu baskılara rağmen yürüyüşe başlayan eylemciler, Strasburg’a doğru ilerlemeye devam ediyor.

Yürüyüş sırasında da eylemciler hem tepkilerini dile getirdi, hem de amaçlarına ilişkin konuştu.

Cristaf Cordinas: Açlık grevlerinde bulunan eylemcilere Almanya’nın sessiz kalması kabul edilmeyecek bir durumdur. Bizler inanıyoruz ki bu yürüyüşle bütün direnişçilerin sesi tüm dünyaya yayılacaktır.

Jinên Ciwan ên Azad ve Tevgera Ciwanên Şoreşger adına Ezda Alkış: Bu yürüyüş Önderliğimizin özgürlüğünü sağlayabilecek bir yürüyüştür. Bütün duyarlı Kürdistan gençliği bu yürüyüşe katılmalıdır. Yürüyüş güzergahı boyunca Öcalan’a özgürlük şiarı ile Strasbourg’a akın akın geliyoruz.

Almanya Kürt Kadın Hareketin’den Zozan Serhat: Bu yürüyüşün amacı Önderliğimiz üzerinde bulunan tecridi kınamak ve bunun için direnen başta Leyla Güven olmak üzere bütün yoldaşlarımıza ses olmak içindir. Ancak bugün Alman polisi önderliğimizin fotoğrafı olan her pankartı yasakladı. Bu uluslararası komplonun bir devamıdır. Bizler bunu kabul etmeyeceğiz. Tıpkı Önderliğimiz gibi direnişçilerimiz gibi sonuna kadar devam edeceğiz.

De Linke adına Rolan Schuster: Sayın Öcalan’ a yapılan uluslararası komploda bütün dünyanın rol aldığını biliyoruz. Biliyoruz ki bu yürüyüş Sayın Öcalan’ın Özgürlüğü için yapılıyor. Buna rağmen fotoğrafları yasaklanıyor. Bu kabul edilecek bir durum değildir. Die Linke’nin selamlarını ileterek biliyoruz ki Kürtler haklı bir mücadele yürütüyor. Bizler de elimizden ne geliyorsa, bu hukuksuzluğun son bulması için mücadele edeceğiz.

FCK-Kawa Başur Eşbaşkanı Emin Deniz: Başta Leyla Güven başta olmak üzere direnen yoldaşlarımızı selamlıyoruz. Bizler bu yürüyüşte sizlerin sesi olacağız. Önderliği özgürleştireceğiz ve Kürdistan’ı kuracağız.