Avrupa'da Kürtler işgalci Türk devletinin Şengal'e saldırısını protesto etti-YENİLENDİ-III

Avrupa'da alanlara çıkan Kürdistanlılar , Şengal’e yönelik işgalci Türk devletinin saldırısı ve YBŞ Komutanı Seid Hesen ile yeğeni YBŞ savaşçısı İsa Xwededa’yı katletmesini protesto etti.

İşgalci Türk devletinin Şengal'e yönelik düzenlediği saldırılar, Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar tarafından düzenlenen eylemlerle protesto ediliyor.

MARSİLYA

Marsilya’da Kürdistanlılar, işgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği saldırı ve YBŞ Komutanı Seid Hesen ile yeğeni YBŞ savaşçısı İsa Xwededa’yı katletmesini protesto etti.

Saat 19.00’da Marsilya’daki Avrupa temsilciliği önünde düzenlenen eyleme Kürdistanlılar ve dostları da katıldı.

Eylemde, “Avrupa katliama sessiz kalma, Şengal’de katliam gerçekleşti, insan hakları görevini yap, katil Erdoğan Kürtleri katlediyor” yazılı pankart ile dövizler taşındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK bayraklarının taşındığı eylemde “Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan” ve “Şengal yalnız değildir” sloganları atıldı.

KCDK-E’nin basın açıklamasının da okunduğu eylem sloganlarla sona erdi.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de de Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği saldırılar protesto edildi.

Êzidî Kadın Meclisi çatı örgütünün çağrısı ile Alexanderplatz'da düzenlenen eyleme Kürdistanlılar ve dostları katıldı.

Eylemde yapılan konuşmada, “Mam Zeki'yi hedef alan faşist Türk devleti bugün de Seid arkadaşı hedef aldı. Êzidî halkının örgütlenmesinde ve özsavunmasını yapmada büyük rol oynadı.

Bağdat-Erbil anlaşmasından sonra Türk devletinin Êzidîlere yönelik katliamları artarak devam etti. Şengal halkının kendi özsavunmasını yapmasını, kazanımlarını kabullenemeyen faşist Türk devleti çareyi katliam yapmakta buldu” denildi.

Eylemde şehit Seid, şehit Mam Zeki, Şehit İsa’ya demokratik, özgür, özerk Şengal’in yaratılması ve Êzidî halkının savunması olacağı belirtildi.

Eylem, “Hoch die internationale Solidarität”, “Bimre ixanet”, “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.

VILLIERS LE BEL

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers le Bel’de de Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Şengal’e yönelik soykırım saldırılarını protesto etti.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de Şengal’e yönelik düzenlenen saldırı bir eylem ile protesto edildi.

Eylemde yapılan konuşmada, işgalci Türk devletinin Şengal’e yöneldiği bugünlerde bombardımana uğrayan halkın isyan ettiğine dikkat çekildi.

Faşist Türk devletinin Kürt halkı üzerindeki yok etme eğiliminin devam ettiği ve buna karşı halkın geri adım atmayacağı belirtildi.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde de Şengal’e yönelik işgalci Türk devletinin saldırısı bir eylemle protesto edildi.

Saat 19.00’da bir araya gelen Kürdistanlılar saldırıya tepkisini sloganlarla dile getirdi.

DRANCY

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde Kürdistanlılar, Şengal’e yönelik işgalci Türk devletinin saldırısını protesto etti.

Drancy DKM önünde bir araya gelen Kürdistanlılar,  üzerinde “TC = Daeşh” pankartı açarak Drancy belediyesine doğru yürüyüşe geçti.

Belediye önünde şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından yapılan açıklamada “Şengal’de katliamlar yapılıyor ve başta Avrupa ile birlikte dünya bu katliamları görmezden geliyor. Bir an önce uluslararası güçler buna karşı tavır alıp sorumluluklarını yerine getirmelidirler” denildi.

Yanı sıra Fransızca bildirilerinde okunup dağıtıldığı eylemde Kürdistanlılar sık sık “Kahrolsun AKP-MHP faşizmi”, “Katil Erdoğan”, “Biji Serok Apo”, “Şehid namırın” ve “Terörist Erdoğan" sloganları da atarak eylemlerine son verdiler.

BIELEFELD

İşgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği saldırı ve gerçekleştirdiği katliam Almanya’nın Bielefeld kentinde de protesto edildi.

Bielefeld'de HCÊ, SMJÊ, NAV-YEK ve Kürdistan Merkezi, Bielefeld Merkez İstasyonu'nda bir miting düzenledi.

Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde "Bijî berxwedana Şengalê" ve “Yaşasın Şengal" sloganları atıldı.

Saldırıların kınandığı Almanca ve Kürtçe konuşmaların yapıldığı eylemde aktivistler, Almanya’nın Türkiye'ye verdiği savaş desteğiyle Kürdistan'daki katliamlarında belirleyici bir etkiye sahip olduğunu ve Almanya’da Kürtlere karşı kitlesel bir siyasi savaş gerçekleştiğine dikkat çekti.

Eylemciler Şengal için seslerini yükseltmeye ve yeni bir 2014'e izin vermemeye çağırdılar.