‘Newroz bir daha gösterdi; önderliksiz yaşam olmaz’

Özgürlük Nöbeti Tertip Komitesi, 50. yıl Özgürlük Newrozu’na katılanları selamladı; “2022 yılı Newroz kutlamaları gösterdi ki, Kürt halkı öndersiz yaşamayacaktır” denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a adanan 2022 Newroz’u “50.yıl Özgürlük Newrozu” şiarıyla Kürdistan başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde görkemli etkinliklerle kutlandı.

50.yıl Özgürlük Newrozu dolayısıyla, Fransa’nın Strasbourg kentinde Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla sürdürülen Özgürlük Nöbeti Tertip Komitesi de bir mesaj yayınladı.

“Başta Önderliğimizin, gerillanın, halkımız ve özgürlüğü için savaşan tüm halkların Newroz’unu kutluyoruz” denilen mesajda, Newroz’un kaybolmaya yüz tutmuş bir halkın yeniden uyanışı olduğu vurgulandı.

“Kürt halkını bugüne getiren Önder Apo’nun sarsılmaz iradesi ve direnişidir” denilen açıklamada “Kürt halkının özgürlüğü nasıl sağlanır tartışmasını Newroz günü yapan Önder Apo, Newroz'a yaklaşımı belirledi. Mazlum Doğan düşmanın zulmüne karşı Newroz’la tarihi bir cevap verdi. O tarihi cevap Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Ronahî (Bedriye Taş), Bêrîvanla (Nilgün Yıldırım) devam etti. Böylece Newroz Kürtler için bir direniş oldu” denildi.

“2022 yılı Newroz kutlamaları gösterdi ki, Kürt halkı öndersiz yaşamayacaktır” denilen açıklamada, “Tertip  Komitesi olarak Önderimizin özgürlüğünü esas alan 50. yıl Özgürlük Newrozu’na katılanları selamlıyoruz” denildi.

Kürt halkı ve dostları olarak Strasbourg’da bulunan Avrupa kurumları önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü haykırdıkları belirtilen komite açıklamasında, on yıldır büyük bir irade ve disiplinle haftalık gruplar şeklinde nöbete katılanların Newroz’u da ayrıca kutlandı.

Kürt halkının Newroz’unun direniş ve özgürlüğü ifade ettiği vurgulanan açıklamada, 2022 Newroz’u ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için topyekun mücadele halinde olunacağı ifade edildi.

“Bizi bugünlere getiren Önderimizin ideolojisidir” denilen açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a adanan 50'nci yıl Newroz'unda, “Faşizmi yıkacağız, Rêber Apo'yu özgürleştireceğiz” vurgusu yapıldı.