Oslo, Stuttgart ve Solothurn'da Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi

Norveç’in başkenti Oslo, Almanya’nın Stuttgart ve İsviçre'nin Solothurne kentinde düzenlenen eylemlerle işgalci Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Türk devletinin Güney Kürdistan ve Rojava’ya yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları Oslo ve Stuttgart’ta protesto edildi.

OSLO

Norveç’in başkenti Oslo’da Türk konsolosluğu önünde Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

NCDK Oslo tarafından düzenlenen eylemde işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği soykırım saldırıları protesto edildi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde NCDK Oslo Adına Meclis Eşbaşkanı Ayser Yüce bir konuşma yaptı.

“İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları, Şengal ve Rojava’daki saldırıları yetmeyince şimdi hastane ve mülteci kampları da dünya göz önünde bombalıyor” diyen Yüce, bunun uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu belirtti.

Solidaritet med Kurdistan’ın Norveçli temsilcileri de eyleme katılarak desteklerini gösterdi.

Eylem "Katil Erdoğan”, “Ya DAİŞ ya Erdoğan fark yok”, “Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları atıldı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de TekoJIN aktivistlerinin çağrısı ile “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında  Türk devletinin soykırım saldırıları protesto edildi.

Eylemde sık sık “Schluss mit dem Massacker in Kurdistan”, “Bijî berxwedana Şengalê” ve “Alle Besetzer raus aus Kurdistan” sloganları atıldı.

SOLOTHURN

İsviçre’nin Solothurn kentinde de Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Kürt Toplum Merkezi'nin (CDK) çağrısıyla akşam saat 18.30'da merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen halk bir miting düzenledi.

Sık sık Türk devletinin katliam saldırılarının protesto edildiği sloganların atıldığı eylemde CDK Eşbaşkanı Kaya Demir bir konuşma yaptı.

KDP yönetiminin 90'lı yıllardan bu yana işgalci ve katliamcı güçlerle olan ortaklığını  ısrarla sürdürdüğünü söyleyen Kaya, KDP yönetimine bu ısrarından  vazgeçmesi çağrısında bulundu.

Kaya, “Dün DAİŞ'e karşı Kürt halkının çocukları nasıl muazzam bir direniş sergilediyse yine bugün imha ve katliam konsepti üzerinden Êzidî halkına yönelen saldırılara karşı da aynı kararlılıkla direnişinden vazgeçmeyecektir. Êzidî halkı yalnız değildir” dedi.

'Kürdistanı Savun İnisiyatifi' üyeleri tarafından Almanca bildirilerin dağıtıldığı ve soykırım saldırılarına ilişkin çevredekilere bilgi verilen eylem sloganlarla sonlandırıldı.