Paris’te “AKP İstifa” eylemlerine destek

Türkiye’de ‘AKP istifa’ diyerek sokağa çıkan halka destek vermek ve polis saldırılarını protesto etmek amacıyla, başkent Paris’te eylem yapıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’te bir grup devrimci yurtsever, Türkiye’de döviz kurundaki yükselişle birlikte ‘AKP istifa’ sloganıyla AKP-MHP çete iktidarına karşı sokağa çıkan halka polis saldırılarını protesto etmek için bir araya geldi.

Strasbourg Saint-Denis (Kemer) önünde bir araya gelen halk, burada artan döviz, işsizlik ve baskınlara ve polis şiddetine karşı bir açıklama yaptı.

Açıklamayı yapan Kemal Karanfil, “Erdoğan’ın gemileri, Binali Yıldırım’ın oğlunun uyuşturucu paraları, Çakıcı mafyasının tehditleri, beşli çetelerin paraları ekonomik krizi çözmeye yetmedi. Askerin, polisin, mahkemelerin tehditleri, tutuklamaları, baskın ve zulmü ekonomik krizi engelleyemedi. Çünkü patronların, AKP’lilerin aşırı kar hırsı ülkenin emekçilerini açlığa yoksulluğa ve işsizliğe itti” diye konuştu. 

Karanfil konuşmasına şöyle devam etti: “Halkımız, savaşa ve bombalara ayrılan paraların halklara ayrılmasını istiyor. Biz Avrupa’da bulunan Türkiyeli ve Kürdistanlı emekçileri olarak halkımızın AKP-MHP faşist iktidarına karşı başlattığı öfke hareketini destekliyoruz. Onların özgürlük ve adalet taleplerinin yanındayız. Sokağa çıkın, özgürlüğü ve eşitliği yakalayın, AKP iktidarına ülkeyi dar edin ve hesap sorun” dedi.

Eylemde “Kahrolsun faşist diktatörlük”, “İşte AKP; darp, zulüm, işkence” ve “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları atıldı.