Paris yürüyüşü başladı: Bu utanca son verin!

Paris'te katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için yürüyüş başladı.

Fransa'nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen PKK’nin kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbin) ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez (Ronahi) için Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) ve Fransa  Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) çağrısıyla Paris'te binler toplandı.


Şehit aileleri, Avrupa Kürt Kadın Hareketi üyeleri, KONGRA-GEL Başkanı Remzi Kartal, Fransız siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda politik hareket de eyleme katıldı.
Paris Gare Du Nord’da bir araya gelen Kürdistanlılara feminist örgütlenmeler, Kürdistan Dayanışma Derneği, MRAP, Anti Kapitalist Parti, Sol Parti Solidaires Sendikası, Komünist Parti, Sol Parti ve çok sayıda Türkiyeli devrimci hareket de destek verdi.


Toplanma alanında UCL adına konuşan Hugo Volpei, Fransa devletine seslenerek, "Bu utanca son verin, adaleti sağlayın PKK'yi terör örgütleri listesinden çıkarın" çağrısı yaptı.
Paris Gare Du Nord alanından harekete geçen kortejin en önünde “Adalet Karanlıkta Kaldıkça Fransa Suçludur” pankartı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posteri taşındı.
Yürüyüşye "Adalet ve hakikat”, “Sessizliğiniz ortaklığınızdandır”, “Cezasızlık son bulsun, adalet sağlansın”, “Katliamın emrini Erdoğan verdi, yargılansın" sloganları atıldı.
Miting alanı olan République Meydanı'na doğru yürüyüş sürüyor.