Paris’te işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi

Paris’te yüzlerce kişinin katıldığı ve ABD Konsolosluğu önünde düzenlenen bir eylem ile Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla protesto eylemleri sürüyor. Bugün Almanya’nın başkenti Berlin ile Fransa’nın başkenti Paris’te Kürdistanlılar ve dostları işgal saldırılarına karşı alanlardaydı.

Fransa’nın başkenti Paris’teki eylem ABD Konsolosluğu önünde düzenlendi. TJK-F ve CDK-F’nin çağrısı ile düzenlenen eyleme yüzlerce Kürdistanlı ve dostları katıldı.

Kürdistan’daki işgal saldırıları protesto edildiği eylemde “Les terroristes sont ceux qui massacrent le peuple Kurde” pankartı ile birlikte “PKK lutte pour l’humanité” dövizleri taşındı. 

Kürdistan devrim şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından eylemciler, Kürtler üzerindeki imha ve inkar saldırılarına dikkat çekmek için kefen biçimindeki kanlı ellerin olduğu beyaz önlükler giyerek yerde uzanarak protesto etti. 

Fransızca bildirilerin okunduğu ve dağıtıldığı eylemde, halk sık sık, “Öcalan’a özgürlük”, “Şehit namirin” ve “Bijî berxwadana gerîla” sloganları attı. 

Yapılan açıklamalarda, Kürdistan’daki işgal ve soykırımlara sessiz kalanlar, başta uluslararası güçler ve ABD’nin tutumunu protesto etmek için bugün burada bulunduklarını dile getirerek, yapılan işgal ve soykırımlara karşı sessiz kalınmayacağı belirtildi.

TEV-ÇAND sanatçılarının da müzikleriyle katıldığı eylemde halk sloganlarla Trocadéro meydanına doğru yürüyüşe geçti. Polisin tüm engelleme girişimine rağmen, halk kararlı bir şekilde meydana yürüdü.

Meydanda atılan sloganlarla işgal ve soykırım saldırıları protesto edildikten sonra halk döviz ve “Kefen” görünümlü çarşafları yere bırakarak eylemlerini sona erdirdi.