Paris’te tecrit ile Türk devletinin Rojava ve Şengal’e saldırıları protesto edildi

Paris’te “Dem dema Azadiyê ye” hamlesi kapsamında düzenlenen bir yürüyüş ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit ve Türk devletinin Şengal ile Rojava’ya yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen bir yürüyüş ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit ile işgalci Türk devletinin Şengal ve Rojava’ya yönelik düzenlediği soykırım saldırıları protesto edildi.

“Dem Dema Azadiyê ye” hamlesi kapsamında düzenlenen eylemi CDK-F ile TJK-F organize etti.

Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş République Meydanı’ndan başlayan yürüyüş kortejinin en önünde “Türkiye işgaline karşı Kürdistan’ı savunalım” yazılı pankart taşındı.

Bastille Meydanı’na doğru süren yürüyüş boyunca CDK-F’nin bildirileri okundu ve dağıtılırken, sık sık, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

Bastille Meydanı’nda ise bir miting düzenlendi. Kürdistan ve dünya devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde CDK-F Eşbaşkanı Necmettin Demiralp bir konuşma yaptı.

“Burada bulunmamızdaki ilk amaç Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüdür ve çok iyi biliyoruz ki gün gelecek uluslararası egemen güçler Rêber Apo’nun felsefesinin önünde diz çökecektir” diyen Demiralp Avrupa Birliği ve özellikle de Fransa Cumhurbaşkanı Emannuel Marcon ile Bağdat arasındaki görüşmeye dikkat çekti. Demiralp, “Uluslararası devletlerin ve toplumların sessizliği Türkiye'yi Kürdistan'da savaş suçu işlemeye teşvik ediyor” dedi. 

Sık sık “Katil-Terörist Erdoğan”, “Kürdistan için siyasi çözüm” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarının atıldığı miting 1 Eylül günü saat 12’de Brüksel’de yapılacak olan eyleme katılım çağrısı ile sona erdi.