'PKK yasağı' Nürnberg’de protesto edildi

Müdahaleci Sol, PKK yasağının kaldırılmasını isteyerek, 1 Aralık’ta Berlin’deki merkezi yürüyüşe katılım çağrısında bulundu. 

Almanya’nın Nürnberg kentinde 'Müdahaleci Sol' (Interventionistische Linke) öncülüğünde Weisser Turm Meydanı'nda PKK yasağının kaldırılması için açıklama yapıldı. Eyleme sol partiler, Antifaşistler, Medya Halk Evi üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. “PKK yasağını kaldırın, silah satışını durdurun”, “Yasak yerine diyalog kurun”, “Özgürlük arzusu yasaklanamaz” pankartlarının taşındığı eylemde, Müdahaleci Sol adına açıklama yapıldı. PKK’nin 40 yıldır başta Kürt halkı ve ezilen halklar için mücadele ettiği ve yasağın kaldırılması gerektiği belirtildi.

'PKK 40 YILDIR HAKLI!'

Açıklamada, PKK’nin 40 yıldır farklı inanç ve halkların savunmasını yaptığı kaydedilerek, şöyle denildi: "PKK, barbar DAİŞ çetelerine karşı Şengal, Kobané ve Efrîn’de Êzidî, Asurî, Hıristiyan, kadın, çocuk olmak üzere farklı inanç ve halkların savunmasını yaparak katliamlara karşı korumuştur. PKK, 40 yıldır haklı ve meşru bir mücadele yürütmektedir. PKK terör listesinde hukuksuz tutulmaktadır. PKK üzerindeki yasak kaldırılmalıdır. PKK ideolojisi halkların ideolojisidir. Herkesi faşizme ve PKK yasağına karşı 1 Aralık’ta Berlin’deki merkezi yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz."

'DAİŞ VE ERDOĞAN'A YARIYOR'

Daha sonra Medya Halk Evi adına açıklama yapan Şérko Heval ise PKK yasağı ve PKK’nin terör listesinde olmasının DAİŞ ve Erdoğan gibi diktatörlere yaradığını söyledi. Medya Halk Evi'nin açıklamasında da, "Bu nedenle yasaklara, kriminalizasyona ve hukuksuz kararlara karşı alanlarda mücadeleyi sürdüreceğiz. Berlin şehrinde Alman dostlarımız öncülüğünde gerçekleştirilecek merkezi yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz” denildi.

Açıklama sloganlar eşliğinde sona erdi.