PKK yasağına karşı imza kampanyası büyüyor

Avrupa’da PKK yasağına karşı Kürt gençlik hareketi öncülüğünde başlatılan eylemler yaygınlaşıyor. Bugün çok sayıda kentte açılan stantlarla çok sayıda imza toplandı.

Avrupa’nın birçok merkezinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), Jinên Xwendekarên Kurdistan (JXK) ve enternasyonalist gençler öncülüğünde PKK’nin ‘terör listesi’nden çıkarılması amacıyla başlatılan imza kampanyası için bilgilendirme stantları açıldı. Müzik dinletileri eşliğinde hem kampanyanın içeriğine ilişkin bilgilendirmeler yapılıyor hem de imza toplanıyor.

KÖLN

Almanya’nın Köln kentinde PKK yasağına karşı başlatılan imza kampanyası, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında açılan stant ile başladı.

Köln şehir merkezinde bulunan Chlodwigplatz’da saat 12.00’da açılan stantta saat 17.00’a kadar imza çalışması yürütüldü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitaplarının da sergilendiği stantta, gelenler hem bilgilendirildi hem de yüzlerce imza toplandı.

“Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında eylemliliklerini sürdüren gençler, her noktada imza standı açarak PKK üzerindeki yasakların kaldırılmasını ve "terör örgütleri" listesinden çıkarılmasını talep etmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

MARSİLYA

PKK'nin terör listesinden çıkarılması için başlatılan imza kampanyası Fransa’nın Marsilya kent merkezinde açılan stant sürdürülüyor.

La Plaine alanında açtıkları stantta ve stant etrafında imza toplayan TCŞ, Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) ve enternasyonalist gençler, Fransalılara kampanyanın içeriğine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Stantta Abdullah Öcalan’ın kitapları yanında farklı konularda kitaplar da sergileyen gençler, müzik dinletileri ile standı ilgi çekici kıldı.

ST GALLEN

TCŞ, Kültür Komisyonu ile birlikte İsviçre’nin St. Gallen kentinde de açtı.

Multergasse’de açılan imza standına Türk faşistleri provokasyon girişiminde bulundu. Ancak polisin alana gelmesiyle birlikte kaçtı.