Rusya’daki Kürt örgütleri HDP’ye saldırıyı kınadı

Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nda (BDT) yaşayan Kürtleri temsil eden organizasyonlar, HDP’ye yönelik saldırı ve Deniz Poyraz’ın katledilmesini kınadı.

Uluslararası Toplumsal Kürt Kurumları Birliği, Rusya Êzidîler Birliği (Êzdîxan) ve Uluslararası Kürt Kadınları Hareketi yayınladıkları ortak açıklamada, 17 Haziran’da HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik saldırıyı kınadı ve Deniz Poyraz için başsağlığı dileğinde bulundu.

Açıklamada, bu saldırının arkasındaki güçlerin ortaya çıkartılması ve gereken cezaların verilmesi için uluslararası topluma da Türkiye’ye baskı kurmaları için çağrıda bulundu.

Saldırının Türk devletinin Kürtlere karşı uyguladığı inkar ve imha politikasının somut delili olduğunu kaydeden Kürt örgütleri, cezasızlık politikasının bu saldırıları cesaretlendirdiğini belirtti.

“Azmettiren gücün bizzat Türk devleti olduğunu ve sorumlunun AKP hükümeti olduğunu” ifade eden örgütler, Kürt halkını da ayağa kalkmaya çağırdı.

Açıklamada Rusya başta olmak üzere ABD, AB ve uluslararası kurumlar bir an önce bu saldırılara karşı tavır almaya çağrıldı.