Sarı Yelekliler Rojava Devrimi'ni selamladı

Fransa’da aylardır sokaklarda olan Sarı Yelekliler, görüntülü bir mesajla Rojava Devrimi'ni selamladı.

Sarı Yelekliler’in mesajı Commercy’deki Meclislerin Meclisi’nden geldi. Bu meclis, Ocak ayı sonunda kurulmuştu. Sarı Yelekliler o tarihten beri her gün halk meclisini topluyor. Meclis, Fransa’nın her tarafından gelen en az 75 gruptan oluşuyor. Tüm bu gruplar meclisler halinde örgütlenmeye çalışıyor.

Commercy Meclislerin Meclisi adına bir açıklama yapan Sarı Yelekliler, Rojava Devrimi'ni selamladı.

Elden ele dağıtılarak bir çok Sarı Yelekli tarafından okunan dayanışma mesajında, “Commercy’deki Sarı Yeleklilerin Meclislerin Meclisi Rojava’yı selamlıyor” denildi.

ROJAVA’DAKİNİN AYNISINI YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Meclislerin Meclisi’ne Aralık ayında Rojava’dan gelen bir dayanışma mesajına dikkat çeken Sarı Yelekliler, “Biz de yerel meclisler halinde daha adil ve eşit bir demokrasi için mücadele eden Rojava’yı ve halkını selamlıyoruz. Biz de aynısını burada yapmaya çalışıyoruz. Siz, dünya halkları için bir modelsiniz” dedi.

Türk işgal saldırılarına da dikkat çeken Sarı Yelekliler, “Hiç bir şekilde gerekçelendirilemez olan bu tehdidi kınıyoruz (...) Yaşasın halkların daha adil ve eşitlik mücadelesi. Rojava’daki dostlarımıza özgürlük mücadelelerinde iyi şanslar diliyoruz” ifadelerini kullandı.