Strasbourg’da Newroz kutlandı

Fransa’nın Strasbourg kentinde bir araya gelen Kürtler ve dostları Newroz’u kutladı. Kutlamalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, tecride karşı açlık grevindeki siyasi tutsaklar ve gerilla selamlandı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Place Etoile’de bir araya gelen Kürtler ve dostları Newroz’u kutladı. Devrim şehitleri başta olmak üzere, enternasyonalist mücadelede şehit olan devrimciler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan kutlamada Çerxa Şoreş’e marşı okundu.

Onlarca kişinin tek yürek ve tek sesle “Biji Serok Apo” sloganı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a selam gönderdiği kutlamada, Hunermend Zarife Zerrin ve HDP Avrupa Konseyi Temsilcisi Fayik Yağızay birer konuşma yaptılar.

Hunermend Zarife Zerrin Newroz’un Kürtler için haksızlığa başkaldırının bayramı olduğuna dikkat çekerek, tutsakların tecride karşı yürüttüğü açlık grevine dikkat çekti.

Kürt halkının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlanıncaya kadar mücadeleye devam edeceğini ifade eden Zarife Zerrin, yakılan Newroz ateşinin Kürt halkının mücadelesini harlayacağını belirtti.

“Biji Serok Apo”, “Biji Newroz”, “Be Serok jiyan na be” sloganları eşliğinde devam eden kutlamada konuşan HDP AK Temsilcisi Fayik Yağızay ise demokratik çözüm sürecinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Amed Newroz’unda okunan tarihi mektubuna dikkat çekti.

Erdoğan özelinde devletin barış masasını devirdiğini sözlerine ekleyen Yağızay, Kürt Sorunu’nun çözüm anahtarının İmralı’da olduğunu ama Türk devletinin Kürt sorununun çözümünde Kürtleri katletmeyi seçtiğini belirtti.

“Kürt halkının iradesini gaspederek, Önderliğine tecrit uygulayarak, katliamlar yaparak Kürt sorununu çözemezsiniz” diyen Fayik Yağızay, Newroz’un Kürtler için direniş ve direnişi büyütmek anlamına geldiğini, Kürtlerin mücadelelerini büyüterek hem Önderliklerinin özgürlüğünü hem de Kürdistan’ı özgürleştireceklerini vurguladı.

Konuşmalar sonrasında ise Newroz ateşi yakıldı. Gençler ateş üzerinden atlayarak binlerce yıllık geleneği Newroz kutlamalarına taşıdılar. Kutlamalar çekilen govendle sona erdi.