Strasbourg’daki direniş eylemi 114’üncü gününde

Öcalan'a yönelik tecride karşı Fransa’nın Strasbourg şehrindeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 114’üncü gününü geride bırakırken, aralarında HDP Milletvekili Feleknas Uca’nın da olduğu çok sayıda kişi eylemcileri ziyaret etti.

Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrit politikasına karşı başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişinin en önemli ayaklarından biri Strasbourg’da yürütülüyor.

Aralarında siyasetçi ve kurum temsilcilerinin olduğu Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi 14 kişinin 17 Aralık 2018’de başlattığı açlık grevi direnişi, ‘Tecridi kıralım, Faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim’ şiarıyla yapılıyor.

Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecride karşı harekete geçebilecek tek yetkili kurum olan İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) bulunduğu şehir olan Strasbourg’daki eylemde, genel olarak Avrupa ülkelerinin tavrına tepki gösteriliyor.

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişindeki eylemcilerin sağlık durumları her geçen gün kötüleşse de, eylemciler, tecrit kırılana kadar direnişin süreceğini vurguluyor.

YOĞUN ZİYARETLER SÜRÜYOR

Açlık grevi direnişçileri eylemlerinin başından bu yana Avrupa’nın dört bir yanındaki Kürdistanlılar tarafından yalnız bırakılmadı.

Neredeyse her gün Avrupa’nın farklı ülkelerinden Kürdistanlılar ile Türkiyeli ve Avrupalı Kürt dostları tarafından yoğun ziyaretler gerçekleştiriliyor.

Eylemciler sağlık durumlarının el vermemesi nedeniyle artık ziyaretlere çıkamasalar da, ziyaretler devam ediyor.

Bugün ise daha çok Almanya’dan ziyaretler gerçekleşti. Almanya’nın Osnabrück, Köln, Düsseldorf, Freiburg şehirleri ile Belçika’dan gelen Kürdistanlıların yanı sıra Yeni Özgür Politika gazetesi çalışanları da eylemcilerleydi.

FELEKNAS UCA EYLEMCİLERLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) oturumları vesilesiyle Strasbourg’da bulunan HDP Milletvekili Feleknas Uca da, eylemcileri ziyaret etti. Eylemcilerle çok kısa bir süreliğine görüşebilen Uca, sağlık durumları hakkında da bilgi aldı.