Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 113’üncü günde

AKP-MHP faşizminin Kürt Halk Önderi’ne yönelik ağırlaştırılmış tecrit politikasına karşı Fransa’nın Strasbourg şehrindeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi, 113’üncü gününde.  

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Leyla Güven öncülüğündeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişine 17 Aralık 2018’de Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi 14 eylemci de Strasbourg’dan dahil olmuştu. Aralarında gazeteci, siyasetçi ve akademisyenlerin olduğu 14 eylemci, sağlık durumlarındaki tehlikeli işaretlere rağmen ‘tecrit kırılana kadar direnmekte’ kararlı.

Strasbourg’da 273 Avenue de Colmar adresinde devam eden açlık grevi eyleminde 113’üncü gün geride kalırken, eylemciler her gün Avrupa’nın farklı yerlerinden gelen Kürtler ile dostları tarafından ziyaret ediliyor.

14 eylemcinin bugün Dr. Fahrettin Gülşen tarafından haftalık detaylı sağlık taramaları yapılırken, buna ilişkin bilgilerin daha sonra paylaşılacağı öğrenildi.

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemlerine destek vermek ve Avrupa Konseyi (AK) ile İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) harekete geçmesi amacıyla 25 Mart’ta Strasbourg’da başlatılan kitlesel oturma eylemleri de devam ediyor.

Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevine destek ziyaretleri de sürüyor. Bugün aynı zamanda AK önündeki eyleme katılan çok sayıda sanatçı ve Kürt yurtseveri, eylemcileri bulundukları alanda ziyaret etti. Ancak eylemciler, sağlık durumlarının el vermemesi nedeniyle ziyaretlere çıkamıyorlar.

Strasbourg’daki açlık grevi eylemine Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç, eski HDP milletvekili Dilek Öcalan, akademisyen Kardo Bokani ve avukat Deniz Sürgüt’ün yanı sıra şu isimler katılıyor: Nurgül Başaran, Gülistan İke, Mustafa Sarıkaya, Mehmet Nimet Sevim, Ramazan İmir, Ekrem Yapıcı, Mohamad Ghaderi, Ayvaz Ece, Kerem Solhan ve Agit Ural.