TCŞ-TekoJIN: Tecride karşı alanlara çıkalım!

TCŞ ve TekoJIN, Kürdistan gençliğini İmralı tecridine karşı alanlara çıkmaya çağırdı.

Avrupa Gençlik Hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı yazılı açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Kürdistan halkının muhteşem direnişini hazmedemeyen diktatör Erdoğan, adını faşizmin tarihine altın harflerle yazdırmak adına tüm iktidar gücünü devreye koyup milli seferberlik çağrıları yapmaktadır. Yeminli Kürt düşmanlığıyla tüm dünyada Kürt düşmanlığını geliştirmeye çalıştırmakta ve en fazla da Kürdistan özgürlük mücadelesinin yaratıcısı ve Önderi, Önder APO’yu hedefine koymaktadır.
Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürdistan halkı ve gençliği için anlamını tüm dünya, tüm dost ve düşman güçler bilmektedir. Önder APO’nun İmralı soykırım zindanındaki emsalsiz direnişi ve çığır açan fikirleri tüm insanlığa mal olan bir Halk Önderi olduğunu binlerce kez ispatlamıştır. Ayrıca tarih boyunca görülmemiş baskı ve esaret koşulları altında ortaya koyduğu görkemli direnişle en azılı düşmanının bile saygısını kazanmasını bilmiştir. ‘Genç başladık, genç başaracağız’ şiarıyla devrimin genç yüreklerin işi olduğunu ortaya koymuş, gençliğin öncülüğünü en stratejik hamlelerden biri olarak geliştirmeyi esas almıştır.

'HESAP SORMA DÖNEMİ'

Tüm Avrupa gençliği bilmelidir ki dönem; faşist soykırımcı TC’den hesap sorma dönemidir. Dönem, tarihinin en zayıf ve çürümüş zamanını yaşayan Türk sömürgeciliğine tarihi bir yenilgi yaşatmasının dönemidir. Dönem, Kürdistan Gençliğine onurlu ve şerefli yaşamayı öğreten Önder APO ruhuyla, direnişe ve eyleme kalkma dönemidir. Dönem, Kürdistan’ın fedai gençliğinin Kürdistan toprakları üzerindeki işgalcilerin potinlerini temizleme dönemidir. İşgalcilik ve faşizm neredeyse Kürdistan gençliği orada olacak ve zafere kadar direnecektir.

Şu anda mücadelemize karşı yürütülen soykırım savaşının esas hedefi Önder APO’dur. Önderliğimize karşı insanlık dışı ve barbarca bir tecrit uygulanmaktadır. Sömürgeci çeteler Önder APO’nun halkımızla bağını keserek etkisinin azalacağının ve maneviyatının eksileceğinin gafletini yaşamaktadırlar. Ama bilmelidirler ki Önder APO üzerindeki faşizm, devrim mücadelemizi yükseltmekten ve direncimizi çelikleştirmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır. Faşizmin korku imparatorluğu, devrimci gençliğin cesareti ve fedai ruhu karşısında paramparça olacaktır. Önder APO üzerindeki insanlık dışı tecrit ve uygulamalar devam ettikçe tüm onurlu Kürdistan gençleri faşizmin kabusu olmalı, direnişiyle düşmanı titretmeli, dünyayı sarsmalıdır. Bu çerçevede Avrupa Gençlik Hareketleri TCŞ ve TekoJIN olarak tüm Kürdistan devrimci gençliğini Önder APO etrafında kenetlenmeye, faşizme son darbeyi vuracak, Önder APO şahsında yürütülen tecridi kıracak ve özgürlüğü sağlayacak bir hamlesel süreci başlatmaya çağırıyoruz. Tüm dünya bilmelidir ki; hazırız, kazanacağız, Önder APO ile özgürleşeceğiz.”