Türk işgal saldırıları Lefkoşa'da protesto edildi

İşgalci Türk devletinin Rojava'ya dönük saldırıları Lefkoşa'da Kürtler ve dostları tarafından protesto edildi.

İşgalci Türk devletinin Rojava'ya dönük saldırıları Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa'da Kıbrıs PYD Temsilciliği ile Teofilos Kürt Kültür Merkezinin öncülüğünde protesto edildi.

Lefkoşa'da bulunan İçişleri Bakanlığı'nın önünde bir araya gelen Kürt halkı ve dostları, buradan arabalarla uzun konvoylar eşliğinde Amerika konsolosluğuna doğru harekete geçti.

Şehrin en işlek caddelerinden geçen araç konvoyunda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ile PYD, YPG,YPJ flamaları yer aldı. Araç konvoyu geçişi esnasında Kıbrıs halkı alkışlar ve zafer işaretleri ile destek verirken, Kıbrıs basını da yoğun ilgi gösterdi.

ABD konsolosluğunda Kıbrıs PYD temsilcileri bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede işgal saldırıları ve faşist Türk devleti tarafından yapılan katliamın boyutunu anlatan bir  dosya verildi.

'TÜRK DEVLETİ SİVİLLERİ KATLEDİYOR'

Görüşme sonrası Kıbrıs PYD temsilcisi Yasin Terbuş, şunları söyledi:

"Bugün Faşist Türk devleti tarafından Rojava'da bir katliam yaşatılıyor. Bu katliama uluslararası güçlerin de sessizce ortak olduğunu ve aslında destek verdiklerini görüyoruz. Rojava'da bir savaş yok, orada tamamen sivil halka, sivil halkın yerleşim alanlarına, Rojava'nın altyapısına dönük yapılan saldırılar ile bir katliam yaşanıyor. En ağır savaş koşullarında bile hastaneler hedef alınmazken bugün faşist Türk devleti hastaneleri bile hedef alarak hiçbir savaş kuralını ve ahlakını tanımıyor.

Amerika güçlerinin de olduğu bölgede onların gözleri önünde yapılan bu saldırılara sessiz kalarak ortak olmamalarının çağrısını bir kez daha yapıyoruz. Bugün Filistin halkı için her gün alanlarda olan ve çağrılar yapan yapılar ve güçler ne yazık ki söz konusu Rojava olunca sessiz. Aslında bu durum katliamı onaylamaktır.

'SOYKIRIMCI GÜÇLERE GEÇİT VERİLMEYECEK'

Rojava halkların devrimidir. Halkların öz gücü ile açığa çıkan bir devrimdir. Gücünü halklardan alıyor. Nasıl ki bugüne kadar binlerce şehit vererek, ağır bedeller ödeyerek onur mücadelesi yürüttüyse bugün de Rojava'da katliam ve soykırım yapmak isteyen güce ve güçlere geçit vermeyecektir. Herkesin halkların devrimi olan Rojava'ya sahip çıkması ve bu katliam ile soykırım saldırılarına son verilmesi yönünde çağrılar yaparak tepkilerini dile getirmesini istiyoruz."

Eylemciler ardından Rusya konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçerek konsolosluk önünde bir miting yaptı. PYD temsilcileri girişimde bulunsa da Rus konsolosluk yetkilileri görüşmekten kaçındı.