'Türkiye işgaline karşı Kürdistan'ı savunalım' yürüyüşünün ilk günü tamamlandı

Türk devletinin Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı bugün Lozan’dan başlayan “Türkiye işgaline karşı Kürdistan’ı savunalım” yürüyüşü ilk gününü Morges kentinde tamamladı.

İşgalci Türk devletinin Kürt halkına ve Kürdistan'a yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarına karşı 'Defend Kürdistan' (Kürdistan’ı Savun) İnisiyatifi'nin 'Türkiye İşgaline Karşı Kürdistan'ı Savunalım' şiarıyla Lozan'dan Cenevre'ye düzenlediği 3 günlük uzun yürüyüşün ilk günü Morges kentinde sona erdi.

Yüz yıl önce emperyalist güçler eliyle Kürdistan'ın 4 parçaya bölündüğü Lozan Antlaşması’nın yapıldığı Château d'Ouchy binası önünde düzenlenen mitingin ardından aralarında siyasetçi, yazar, akademisyen, sanatçıların da bulunduğu 4 parça Kürdistan’dan halk ve İsviçreli siyasetçilerin yer aldığı 250'i aşkın kişi Kürt ulusal birliğinin sağlanması temelinde sloganlarla yürüyüşe geçti. 

Yürüyüş boyunca atılan sloganlarla işgalci ve soykırımcı güçlere ve destekçilerine karşı “Kürt halkının ve Kürdistan'ın özgürlüğünün sağlanması temelinde Kürt halkına bir Lozan daha yaşatmayacağız” mesajı verildi.

Yaklaşık 25 kilometre yol kat eden eylemciler Morges kentinde yürüyüşlerinin ilk gününü tamamladı.

Yarın sabah saatlerinde tekrar eylemlerini sonlandırdıkları yerden devam edecek olan eylemciler eylemlerinin ikinci gününde Nyon kentine ulaşacak.