Uzun Yürüyüş ‘Dest Bi Dest – Mil Bi Mil; Werin Cenga Azadiyê’ şiarı ile yapılacak

Avrupa’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen uzun yürüyüş, bu yıl da ‘Dest Bi Dest – Mil Bi Mil; Werin Cenga Azadiyê’ şiarı ile 11-16 Eylül günlerinde Almanya’nın Köln kentinden Aachen kentine düzenlenecek.

Her yıl geleneksel olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle düzenlenen Uzun Yürüyüş, 11-16 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Köln kentinden Aachen kentine kadar, “Dest bi Dest – Mil bi Mil: Werin Cenga Azadiyê” şiarıyla düzenlenecek.

“Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında yapılan yürüyüşe Fransa, Almanya, İsviçre, Avusturya, İngiltere başta olmak üzere tüm Avrupa’dan yüzlerce gencin katılmasının bekleniyor.

Uzun Yürüyüşe ilişkin açıklama yapan tertip komitesi, Türk devletinin faşizminin Kürdistan’ın tüm bölgelerinde had safhaya çıktığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin derinleştiği ve ihanet çizgisinin Kürdistan’da var olduğu bu dönemde yapılan uzun yürüyüşün önemine dikkat çekti.

Kürt ve enternasyonalist gençleri “Dest bi Dest – Mil bi Mil: Werin Cenga Azadiyê” şiarıyla eyleme katılmaya da çağıran tertip komitesi, Cenga Xabûr ve Bazên Zagrosê devrimci hamlelerinin ruhuyla düzenleyecekleri eylem ile faşist Türk devleti ile askeri, siyasi ve ekonomik işbirliği yapan ve Kürt soykırımını destekleyen Avrupa devletlerine de mesaj vereceklerini belirtti.

Komite, “Kürt ve enternasyonalist gençlik olarak birleşecek; kapitalizme, faşizme ve sömürgeciliğe karşı büyük direnip büyük kazanacağız” dedi.

Avrupa’nın dört bir yanından gençlerin katılacağı Uzun Yürüyüş – Meşa Dirêj için gençler, 10 Eylül’de Almanya’nın Köln kentinde toplanacak.

YÜRÜYÜŞ PROGRAMI

10 Eylül toplanma-Köln

11 Eylül Köln HBF – Leverkusen Mitte

12 Eylül Leverkusen Mitte – Düsseldorf Benrath

13 Eylül Düsseldorf Benrath – Düsseldorf Mitte

14 Eylül Duisburg HBF – Tyssen&Krupp - Marxloh

15 Eylül Neuss HBF – Mönchengladbach HBF

16 Eylül – Seminer ve Aachen’da yürüyüş