YPS / YPS-JIN tüm birimlerini aktif eyleme çağırdı

YPS / YPS-JIN Koordinasyonu, giderek tırmanan ve son olarak HDP İzmir İl Örgütü’nde Deniz Poyraz’ın katledilmesine varan saldırılara dikkat çekerek, “Tüm birimlerimizi aktif eylemselliğe geçerek her yerde kesintisiz eyleme geçmeye çağırıyoruz” dedi.

YPS / YPS-JIN Koordinasyonu yaptığı yazılı açıklamada, “Özelde son 7 yıldır yeni savaş konseptiyle Kürdistan halkının varlığına, onun mücadelesine ve tüm değerlerine saldırarak ‘diz çöktürme’ye çalışan AKP-MHP faşist rejimi diz çökmeyen Kürt halkına açıktan katliamlar gerçekleştirmeye başlamıştır. Tüm imkanlarını kullanarak bu amacını gerçekleştirmeye çalışan çete rejimi başarısız oldukça azgın ve kudurmuş bir yaratık gibi diz çökmeyen Kürt’e saldırmaktadır. Saldırdıkça başarısız olmakta, başarısız oldukça vahşileşmektedir” diye belirtti.

‘BİNLERCE DENİZ DİRENECEK’

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi: “Ağırlaştırılmış tecritle Önderliğini yenemediği, özel savaş uygulamaları ile boğamadığı, tecavüz politikaları ile iradesini kıramadığı, tutuklayarak zindana sığdıramadığı Kürt halkını tetikçi, paralı çeteleri ile katletmeye başlamıştır. Medya Savunma alanlarında bu halkın gerillasına karşı bozguna uğrayan, Rojava’da sivil Kürt halkını katletmek, kırımdan geçirmek için göndererek ‘sendromlarla’ dönen katillerine ‘sivil Kürt’ü katledin’ talimatı vermiştir.

Toplu katliamı hedefleyen faşist, kudurmuş AKP-MHP rejimi, yurtsever Kürt genç kadını Deniz Poyraz’ı katletti. Yapılan bu saldırı sadece Deniz’e karşı değil, Deniz şahsında direnen Kürt kadını ve kadın etrafında örülen ahlaki politik değerlere saldırıdır. Yani Kürt halkının varlığına ve varlık değerlerine saldırıdır. Deniz’e yapılan saldırıyla Kürt kadını yılmayacak, binlerce Deniz direnecek ve intikamını alacaktır.

‘ÖZ SAVUNMA OLMAZSA OLMAZ BİR İHTİYAÇ’

Gerçekleştirilen bu katliamla Kürt halkı için öz savunmanın ‘olmazsa olmaz’ bir ihtiyaç ve yaşam dayanağı olduğu net bir şekilde bir kez daha anlaşılmıştır. Bugün öz savunmanın gerçekleştirilmesi bir hak ve görev olarak başta Kürt gençleri olmak üzere tüm halkımızın olmazsa olmazıdır. Bu temelde tüm Kürt halkı öz savunma bilinciyle örgütlenmeli, kendi evinde, kendi mahallesinde, kendi şehrinde öz savunmasını gerçekleştirerek Türk devletinin imha konseptini paramparça etmelidir. Kürdistan’da her ev bir mevzi, her mahalle bir kale olmalı, Kürt gençleri Kürt katillerine Kürdistan’ı mezar etmelidir.

KESİNTİSİZ EYLEM ÇAĞRISI

Bizler tüm bu saldırı ve katliamların hedefi olan halkımızın öz savunma güçleri olarak Kürdistan’ın her mahallesinde Türkiye’nin her şehrinde görevimizi yerine getireceğiz. Çete devleti ve onun kirli tetikçileri iyi bilmelidir ki Kürt halkına yapılan her saldırının intikamını alacağız. Bu temelde tüm birimlerimizi aktif eylemselliğe geçerek her yerde kesintisiz eyleme geçmeye çağırıyoruz.

Tüm YPS-YPS-JIN birimlerimiz bulundukları her alanda yaratıcı taktik ve yöntemlerle kesintisiz intikam eylemleri gerçekleştirerek faşist AKP-MHP çete rejiminden intikamını alacaktır.”