Yunanistan’da Öcalan için eyleme faşist saldırı

Yunanistan’ın Lavrion şehrinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı düzenlenen eylem sırasında faşist bir sürücü aracını eylemcilerin üzerine sürdü. Olayda bir kişi yaralanırken faşist sürücü polis tarafından gözaltına alındı.

Lavrion’da bugün öğen saatlerinde Öcalan üzerindeki tecrit ve HDPli belediye başkanlarına yönelik mazbata hukuksuzluğunu protesto etmek isteyen Kürdistanlılar bir eylem gerçekleştirdi. Eylem sırasında faşist bir sürücü eylemcilerin üzerine aracını sürdü.

Olayda Emin Asın adlı bir eylemci yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Aracın sürücüsü Yunan polisi tarafından gözaltına alındı.

Yaralanan eylemcinin hastanede tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Sık sık, “Katil Erdoğan”, “Faşist Erdoğan”, "Kürdistan Faşizme Mezar Olacak", “Bijî Serok Apo”, “Zülküf Yoldaş ölümsüzdür”, "Leyla güven onurumuzdur" sloganlarının atıldığı eylemde PKK, KCK, YJA-STAR, ve YPG bayrakları taşındı.

“Çarxa Şoreşe” marşıyla şehitlerin anıldığı eylemde, basın metnini okuyan Şener Salih, AKP ve MHP faşizminin 31 Marttaki seçim sonuçların saymadığını söyleyerek, "Kürdistan'da yerlerine Kayyum atanan HDP'li belediyeler oy veren halkın iradesi gasp edilmiştir, Kürt halkı bunu kabul etmez" dedi. Açlık grevi direnişini selamlayan Salih, "Kürt halkını mutlaka Önderliğinin üzerindeki tecridi kıracak ve sürece cevap olacaktır" dedi.

Eylem daha sonra sloganlarla sona erdi.