Zap, Metîna, Avaşîn işgaline karşı Bordeaux’da eylem

Fransa’nın Bordeaux kentinde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN aktivisti gençler Türk devletinin Zap, Metîna, Avaşîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

Fransa’nın Bordeaux kentinde gençler Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarını bir eylemle protesto etti.

Merkezi tren garında bir araya gelen aktivistler “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında faşist Türk devletinin soykırımcı işgal saldırılarına karşı bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

Fransızca bir bildiri okuyan gençler “Faşist Türk devleti Kürtlere yönelik bir soykırım ve Kürdistan’ı işgal etme planları içerisindedir. Bu planları boşa çıkarmak, ve faşist zihniyeti Kürdistan’dan def etmemiz gerekmektedir” dediler.

Açıklamanın ardından gençler tren garında bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Solution politique pour le Kurdistan-Kürdistan için politik çözüm”, “A bas le régime fasciste en Turquie-Kahrolsun faşist Türk rejimi)”, “Liberté pour Öcalan” sloganları attılar.