Zürih'te Öcalan’a özgürlük talebi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek ve özgürlüğünü talep etmek amacıyla İsviçre’nin Zürih kentinde bu Cumartesi günü bir yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüş, İsviçre Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde Helvetia Platz’da gerçekleşti. Türkiyeli solcu hareketlerin de destek verdiği eylem, “Öcalan’a özgürlük” ve “Tecrit insanlık suçudur” yazılı pankartlar açıldı.

Öcalan posterleri eşliğinde kentin en işlek caddelerinde yapılan yürüyüş boyunca sık sık hep bir ağızdan “Öcalan’a özgürlük”, “Öcalan’sız dünyayı başınıza yıkarız”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

Yürüyüş sırasında kısa bir süre oturma eylemi de yapılarak, yolu trafiğe kapatan kitle Türk devletini ve suç ortaklığı yapan Batılı hükümetleri protesto eden sloganlar attı. Eylemde Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları da kınandı.

Yaklaşık 3 kilometre yürüdükten sonra yürüyüşün başladığı nokta olan Helvetia Platz’a geri dönen kitle burada bir miting düzenledi.

Mitingde İsviçre Kürt Kadın Hareketi ve İsviçre Demokratik Kürdistanlılar Toplumu (CDK) adına birer konuşma yapılarak, Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekildi.

Uluslararası komploda rol oynayan güçlerin bugün Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride de ortak olduğuna vurgu yapılan konuşmalarda, Öcalan’ın Kürt halkı için savaş ve barış gerekçesi olduğu belirtildi.