Almanya’da ölü sayısı 5’e yükseldi-YENİLENDİ

Almanya'nın Trier şehrinde bir kişinin araçla yayalara ayrılan alana dalarak düzenlediği saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 5’e yükseldi.

Ülkenin Lüksemburg sınırına yakın Trier kentinde Salı günü alkollü olduğu tespit edilen 51 yaşındaki Bernd W. adlı kişi, otomobiliyle yayaların arasına dalmıştı. Kent merkezindeki olayda gece saatleri itibariyle ölü sayısının 5’e yükseldiği duyuruldu.

Saldırıda yaşamını yitirenlerden birinin 9 haftalık bir bebek olduğu öğrenilirken, çok sayıda kişi ise halen hastanelerde tedavi altında tutuluyor.

Olaydan sonra gözaltına alınan Bernd W’nin aşırı alkollü olduğu ve dün öğleden sonradan itibaren ifadesinin alınmaya başlandığı bilgisi verildi. Bernd W’nin bir tanıdığından aldığı araçta günlerdir yattığı belirtiliyor.

Kaza mı saldırı mı olduğu henüz kesinlik kazanmayan olaya dair Rheinland-Pfalz Eyalet İçişleri Bakanı Roger Lewentz tarafından yapılan açıklamada, Bernd W’nin 4 dakikada etkisiz hale getirilmesiyle çok daha büyük bir felaketin önlendiği savunuldu.

Bernd W’nin daha önce poliste kaydının olmadığı ve bundan dolayı henüz olayın bir siyasi boyutunun olup olmadığının ise kesinlik kazanmadığı bildiriliyor.

2009'DAN BERİ 17 ARAÇLI SALDIRI GİRİŞİMİ ÖNLENDİ

Aralık 2016'da Berlin'de DAİŞ çetelerinin kamyonla gerçekleştirdiği ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan bu yana ülkede bir alarm durumu var.

İçişleri Bakanlığı'na göre 2009 yılından bu yana, çoğunluğu 2016'dan beri olmak üzere bu tip 17 saldırı girişimi önlendi.

Son olarak Dresden kentindeki bir sokakta 20 yaşındaki bir Suriyeli, yoldan geçen bir kişiyi bıçakla öldürmekle suçlanmış ve tutuklanmıştı.