HPG: En az 17 işgalci cezalandırıldı

Türk devletinin 23 Nisan’da Güney Kürdistan’a yönelik başlattığı işgal saldırılarına gerillalar da “Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi kapsamında eylemlerle yanıt veriyor. Eylemlerde en az 17 işgalci cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Sömürgeci TC devletinin 23 Nisan 2021’de başlattığı işgal saldırısına karşı “Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi kapsamında güçlerimizin gerçekleştirdiği kapsamlı eylemler devam etmektedir. Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

BAZÊN ZAGROSÊ DEVRİMCİ HAMLESİ

 “Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi” kapsamında;

30 Nisan günü 15.00-16.00 saatleri arasında güçlerimiz, Zap bölgesinde bulunan Şehit Mervan Tepesinde konumlanan işgalcileri denetim altına alarak bir eylem gerçekleştirmişlerdir. Düzenlenen eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

1 Mayıs günü saat 11:30’da güçlerimiz, Avaşin bölgesine bağlı Şehit Serdar Tepesinde konumlanan işgalcileri ağır silahlarla hedeflemiştir. Gerçekleştirilen eylemde belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur. Eylemin ardından işgalciler alanı bombalamıştır.

1 Mayıs günü saat 20:00’da güçlerimiz, Avaşin bölgesine bağlı Şehit Serdar tepesinde konumlanan işgalcileri denetim altına alarak etkili bir sızma eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemde hedeflenen mevzi imha edilmiş ve 5 işgalci cezalandırılmıştır.

2 Mayıs günü saat 07.30’da Avaşin bölgesine bağlı Şehit Dılgeş Tepesinde konumlanan işgalcilere ait 2 mevzi, güçlerimiz tarafın yakın mesafeden vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemde 3 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ise yaralanmıştır.

1 Mayıs günü saat 17.40’da Zap bölgesine bağlı Şehit Munzur Tepesinde bulunan bir mevzi ve içindeki işgalciler güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen başarılı eylemde 4 işgalci cezalandırılmış ve hedeflenen mevzi imha edilmiştir. Düzenlenen eylemin ardından işgalciler kayıplarını helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

1 Mayıs günü 07.00-09.00 saatleri arasında Avaşin bölgesine bağlı Mamreşo Tepesinde bulunan savaş mevzisi işgalci TC ordusu tarafından yoğun bir şekilde bombalanmıştır. Gerçekleştirilen bombardımanların ardından ilerlemek isteyen işgalciler güçlerimiz tarafından vurulmuştur. Sonuç alamayan işgalciler geri çekilmiştir.

CENGA XABUR DEVRİMCİ HAMLESİ

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi kapsamında;

1 Mayıs günü saat 09.40’da güçlerimiz, Heftanin bölgesinde bulunan Xantur alanına bağlı Suikast Tepesinde hareket halindeki işgalcileri suikast taktiğiyle hedeflemiştir. Gerçekleştirilen eylemde tepe komutanı cezalandırılmıştır.

1 Mayıs günü saat 10.00’da güçlerimiz, Heftanin bölgesinde bulunan Partizan alanına bağlı Qesrokê Tepesi’nde konumlanan işgalcilere karşı bir eylem düzenlemiştir. Gerçekleştirilen etkili eylem sonucunda 3 işgalci cezalandırılmış; 1 mevzi, 2 mobese kamera ve tepede bulunan radar sistemi imha edilmiştir.

2 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

29 Nisan 2021 günü Zap alanında yaşanan çatışmalar sırasında sömürgeci Türk ordusunun işgal girişimine karşı fedaice savaşarak düşmana ağır darbeler vuran Delal ve Viyan yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır.

23 Nisan gecesi işgalci TC ordusunun başlattığı işgal operasyonuna kahraman gerillalarımız tarafından tarihi bir direnişle cevap verilmiştir. Halkımızın zafer umudu olan gerillayı tasfiye ederek soykırım konseptini tamamlamak isteyen işgalci TC devleti, bir kez daha özgürlük savaşçıları karşısında hezimete uğramıştır.

Delal ve Viyan yoldaşlarımız, işgal operasyonun başladığı ilk saatlerden itibaren en ön saflarda yer alarak, işgalcilere ağır darbeler vurulan eylemlere öncülük yapmışlardır. Son olarak alanı bombalayan helikopterleri hedefleyen yoldaşlarımız, efsanevi bir direniş sergilemiş ve helikopterlerin alandan uzaklaşmasını sağlamışlardır. APOCU, militan ruhu pratiklerine güçlü bir şekilde yansıtan yoldaşlarımız, işgalcilerin alanda konumlanmalarını engellemişlerdir. Yoldaşlarımızın direnişi, zafer yürüyüşümüzün müjdecisi olmuştur.

 Başta Şehit yoldaşımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve anılarını zaferle taçlandıracağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.

MEDYA SAVUNMA ALANLARI’NA BOMBARDIMAN DEVAM EDİYOR

 İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları devam etmektedir. Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyledir;

29 Nisan günü saat 21:00’da işgalci TC ordusu savaş uçakları ile Xakurkê bölgesine bağlı Kolît alanını bombalamıştır.

30 Nisan günü saat 23.00 ve 00.00’da Metina alana bağlı Derarê bölgesi savaş uçakları tarafında bombalanmıştır.

1 Mayıs günü 15.30-16.00 saatleri arasında Metina alanına bağlı Zendura Tepesi işgalciler tarafından bombalanmıştır.

1 Mayıs günü 20.30-22.00 saatleri arasında Metina alanına bağlı Zendura Tepesi, Kesta ve Derarê alanları bombalanmıştır.

1 Mayıs günü saat 00.00’da Zap bölgesine bağlı Aris-Faris alanı savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.

1 Mayıs günü saat 23.30’da Xakurkê bölgesine bağlı Sinînê alanı savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.

2 Mayıs günü saat 04.00’da Zendura Tepesi savaş uçakları tarafında bombalanmıştır.