10 Alman Belediyesi Afgan sığınmacılara yardım etmek istiyor

Almanya'da 10 şehrin belediyesi İçişleri Bakanı Horst Seehofer'a bir mektup kaleme alarak Afganistan'dan gelen sığınmacılara yardım etmek istediklerini ifade etti.

Aralarında Potsdam, Heidelberg gibi büyük belediyelerin aralarında bulunduğu 10 şehir Afgan mültecilere ev sahipliği yapmak için İçişleri Bakanlığına başvurdu. 
Almanya'nın Potsdam kenti Belediye Başkanı Mike Schubert, Seehofer'e hitaben yazdığı mektupta "Sayın İçişleri Bakanı Horst Seehofer, bu mektupla size Afgan çalışanları, ailelerini ve korunmaya ihtiyacı olan diğer Afgan sığınmacıları belediye olarak almaya hazır olduğumuzu özellikle dile getirmek isterim" dedi. 
Heidelberg Belediye Başkanı Eckart Würzner de Baden-Württemberg Eyaleti'nin Başbakanı Wilfried Kretschmann'a bir mektup yazarak gönüllü olarak Afgan sığınmacı almaya hazır olduklarını bildirdi. Würzner, "Şu günlerde Afganistan'dan dünyaya ulaşan fotoğraflar insanı derinden sarsar nitelikte ve bizim yardım etmemiz gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor" dedi.
Almanya'ya sığınmacı alınması konusunda Federal İçişleri Bakanlığı karar veriyor. Alınan sığınmacıların ülkeye dağıtımı ise Federal Hükümet ile eyalet yönetimleri arasında müzakere edilerek gerçekleşiyor. Almanya'ya alınan sığınmacıların konaklama ve temel ihtiyaçlarının karşılanması masraflarını ise federal ve eyalet yönetimleri birlikte üstleniyor.
Almanya Afganistan'dan 10 bini aşkın mülteciyi kabul etmeye hazırlanıyor. Şu ana kadar 5 bin 347 Afgan Almanya'ya getirilmiş durumda.