İsrail geri adım attı: Gazze’ye girmedik

İsrail ordusu, Gazze’ye girdikleri açıklaması ardından geri adım atarak, “bir iç iletişim sorunu” olduğunu belirtti.

İsrail ordusu perşembeyi cumaya bağlayan gece Gazze’ye girdiklerini duyurdu.

Twitter üzerinde kısa bir açıklama yapan İsrail ordusu, “İsrail hava ve kara kuvvetleri mevcut durumda Gazze Şeridi’nde bir saldırı yürütmekte” dedi.

Ancak ordu cuma sabahı yapılan yeni bir açıklamada geri adım atarak, bunun “bir iç iletişim sorunu” olduğunu belirtti.

The Times of Israel gazetesine göre bu “muğlak” ifadeler, yabancı medya tarafından ordunun karadan bir işgal operasyonu başlattığı şeklinde yorumlandığını savundu.

Gazeteye konuşan İsrail ordusunun sözcüsü Jonathan Conricus, İsrail birliklerinin teknik olarak Gazze topraklarında konuşlandığı doğru olsa da böyle bir yer konumlanmanın “karadan işgal” anlamına gelmediğini savundu.

Bununla birlikte saha da çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ediyor. Gece saatlerindeki havadan ve karadan yapılan saldırıların, çatışmaların başından bu yana en şiddetlisi olduğu bildirildi. Hamas ile İsrail arasındaki çatışmalar pazartesi günü başlamıştı.

İsrail ordusu Perşembe günü yaptığı açıklamada Filistin toprakları boyunca tanklar ve zırhlı araçlar konuşlandırdıklarını bildirmişti. Savunma Bakanlığı ayrıca 2 bin yedek askerin de seferber edilerek, harekete geçirilen askeri sayısının 9 bine çıkarıldığını bildirmişti.

İsrail’in sağcı başbakanı Benyamin Netanyahu, gece saatlerinde yaptığı açıklamada Hamas’ı vurmaya devam edeceklerini belirterek, “Hamas’a çok ağır bedel ödeteceğimizi söyledim. Bunu yapacağız ve büyük bir yoğunlukla yapmaya devam edeceğiz” diye tehdit etti.

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre pazartesi gününden beri 27’si çocuk en az 109 Filistinli öldürüldü. İsrail tarafında ise bir 6 yaşındaki bir çocuk ve biri asker olmak üzere 7 ölü var.

.