İsrail hava saldırısında 3 İran yanlısı milis üyesi öldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre Suriye’de düzenlenen İsrail hava saldırısında İran yanlısı üç milis üyesi öldü.

Sana’nın askeri bir kaynağa dayandırdığı haberine göre çarşambayı perşembeye bağlayan gece gerçekleşen saldırıda 4 asker yaralandı ve maddi hasar oluştu.

Haberde, İsrail uçaklarının Lübnan tarafından geldiği ve Şam çevresindeki noktaları vurduğu belirtilirken, hava savunma sisteminin atılan füzelerin çoğunu vurduğu ifade edildi. Haberde vurulan hedeflere ilişkin bilgi yer almadı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre saldırıda Şam yakınında bulunan Şam rejimine ait bir askeri nokta ile İran birlikleri ve ittifak güçlerinin konumlandığı bir depo vuruldu.

Gözlemevi, İranlılara ait silahların bulunduğu bir deponun imha edildiğini belirtirken, “İran yanlısı milislere bağlı üç savaşçı öldü” dedi.

İsrail devleti, Suriye savaşının başladığı 2011’den bu yana düzenli bir şekilde hava saldırıları gerçekleştiriyor. Bu saldırılarda özellikle İran güçleri ve ittifak halindeki Lübnan Hizbullah’ı hedef alınıyor.

Tel-Aviv Suriye’deki saldırılarını nadiren üstleniyor. İsrail ordusu geçen yıl Suriye’de 50 dolayında hedefi vurduklarını belirtmiş ancak detay vermemişti.