İsrail vatandaşlarını Türkiye’yi terk etmeye çağırdı

İsrail Dışişleri Bakanlığı, İran’ın saldırı düzenleyebileceği iddiasıyla Türkiye’deki vatandaşlarını bu ülkeyi terk etmeye çağırdı.

Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Türkiye’deki İsrail vatandaşlarını mümkün olan en kısa sürede bu ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu.

Lapid yaptığı yazılı açıklamada "son haftalarda İstanbul'da tatil yapan İsraillilere yönelik bir dizi İran terör saldırısı girişiminin ardından” İsrail vatandaşlarına çağrı yaptı.

Lapid, vatandaşlarından İstanbul’a gitmemesini ve Türkiye’deki vatandaşlarından da “en kısa sürede” bu ülkeden çıkmasını istedi.

Son haftalarda İsrail basını, isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayanarak Türkiye'de İsraillilere yönelik saldırı girişimleri olduğunu iddia etti.

Bu saldırıların, son aylarda ilişkilerini güçlendiren İsrail ve Türk güvenlik servisleri arasındaki işbirliği sayesinde engellenebildiğine dikkat çekildi.

Bakan Lapid, "gerçek ve yakın bir suikast ve kaçırma tehlikesine" işaret ederek, "birçok İsraillinin hayatının kurtarıldığını" belirtti.

Lapid, "İsraillilere zarar veren herkes bedelini ödeyecek, nerede olurlarsa olsunlar onları avlayacağız" diye tehdit etti.