Ürdün onlarca İran insansız hava aracını düşürdüğünü açıkladı

İki bölgesel güvenlik kaynağına göre Ürdün jetleri, Ürdün'ün kuzeyi ve ortası boyunca İsrail'e doğru uçan onlarca İran insansız hava aracını düşürdü.

İRAN'IN İSRAİL'E SALDIRISI

İran İslam Devrim Muhafızları Ordusu, Cumartesi günü geç saatlerde İsrail'in Suriye'deki İran konsolosluğuna düzenlediği hava saldırısına misilleme olarak İsrail'e onlarca insansız hava aracı ve füze fırlattığını söyledi. Bu saldırının, ABD'nin İsrail'i destekleme sözü vermesiyle bölgede büyük bir gerilimi tetikleyebileceği anlamına geliyor.

İsrail ordusu, Irak güvenlik kaynaklarının İran'dan ülke üzerinde uçarken görüldüğü 100'den fazla insansız hava aracının hedeflerine ulaşmasının saatler alacağını söyledi. İran'ın devlet haber ajansı, bir kaynağa dayandırarak, ordusunun İsrail'e karşı ilk dalga balistik füzeleri de fırlattığını söyledi.

İsrail Kanal 12, bazılarının Suriye veya Ürdün'de vurulduğunu söyledi.

İki bölgesel güvenlik kaynağına göre de Ürdün jetleri, Ürdün'ün kuzeyi ve ortası boyunca İsrail'e doğru uçan onlarca İran insansız hava aracını düşürdü.

ABD'li yetkililer, ABD ordusunun İsrail'e doğru giden İran insansız hava aracını düşürdüğünü bildirdi.

Ürdün, ordunun yüksek alarm durumunda olduğunu ve radar sistemlerinin Irak ve Suriye yönünden gelen her türlü drone faaliyetini izlediğini söyledi.

İsrail ambulans servisi, ülkeye fırlatılan İran insansız hava araçlarından herhangi bir can kaybının yaşanmadığını bildirdi.

İsrail ile Hamas arasındaki yedinci ayına giren Gazze savaşı, bölgedeki gerilimlerin artmasına bahane oldu. Savaş, Lübnan ve Suriye cephelerine sıçradı ve İsrail hedeflerine Yemen ve Irak gibi uzak mesafelerden uzun menzilli ateş açıldı.

Çatışmalar artık İran ve onun bölgesel müttefikleriyle İsrail ve onun ana destekçisi ABD arasında doğrudan bir açık çatışmaya dönüşme tehlikesi taşıyor. Mısır ise "en üst düzeyde itidal" çağrısında bulunuyor.

İran'ın Birleşmiş Milletler misyonu, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, bunun İran ile İsrail arasında bir çatışma olduğunu ve ABD'nin "uzak durması gerektiğini" söyledi.