Amed’de şehit düşen bir gerillanın kimliği açıklandı

HPG, 16 Haziran’da Amed’in Lice ilçesi kırsalında yaşanan bir çatışmada şehit düşen bir gerillanın kimliğini açıkladı.

HPG açıklamasına göre 16 Haziran 2020 tarihinde Amed’in Lice ilçesine bağlı Korê alanında Türk ordusu ile gerilla birimleri arasında bir çatışma yaşandı. Çatışmada Batman doğumlu Ekrem İptaş (Seyit Batman) adlı bir gerilla şehit düştü.

HPG İptaş hakkında şu bilgilere yer verdi: “1986 yılında Batman’da yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Seyit Batman yoldaşımız, düşmanın tüm asimilasyon ve baskı politikalarına karşı boyun bükmeyen bir gelenek ile büyümüş ve Kürt halkın tüm değerlerini ortadan kaldırmak isteyen düşmana karşı aktif mücadele vermek için 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Seyit yoldaş gerilla saflarında birçok alanda görev yürütmüş ve bulunduğu her alanda büyük bir fedakarlığın ve emeğin sahibi olmuştur. İşgalci TC faşizmine karşı Kürt halkını her yerde savunmanın bir göstergesi olarak kaygısız bir şekilde katılım gösteren Seyit yoldaşımız, üstlendiği tüm görev ve sorumlulukları büyük emek göstererek başarılı bir şekilde tamamlamıştır. Yetkin bir komutan olan Seyit yoldaş sahip olduğu mütevazı duruşu temelinde, kahramanca şehit düştüğü ana kadar bir an bile duraksamadan çalışmış ve büyük bir emeğin ve mücadelenin sahibi olmuştur.

Şehadete ulaşan Seyit yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin taşıdığı mücadele bayrağını zafere ulaştırana mücadelemizi sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz.”

Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Seyit Batman
Adı Soyadı: Ekrem İptaş
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Gülçiçek – Abdurrahman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Haziran 2020 / Amed