Berlin: Rusya Ukrayna’yı işgal ederse bedeli ağır olur

Almanya’nın yeni Başbakanı Olaf Scholz, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi halinde “yüksek bir bedel” ödeyeceği uyarısında bulundu.

Federal parlamentoda yaptığı konuşmada Ukrayna krizine değinen yeni Başbakan Olaf Scholz, "Bugünlerde Rusya-Ukrayna sınırındaki güvenlik durumunu büyük bir endişeyle izliyoruz" dedi.

Scholz, “Herkes henüz anlamadıysa, burada selefimin (Angela Merkel) söylediğini tekrar etmeme izin verin: herhangi bir toprak bütünlüğü ihlalinin bir bedeli var, yüksek bir bedel olacaktır” diye ekledi.

Alman Başbakan, bu krizi Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği’nin Doğu Ortaklık Zirvesi’ne yoğun bir şekilde tartışacaklarını belirtti.

Rus birliklerin Ukrayna’yı işgal edeceğine ilişkin kaygılar son zamanlarda arttı. Batılılar, Rusya’nın Ukrayna ile ortak sınıra önemli bir güç yığması ve yeni bir işgal hazırlığında bulunduğundan şüphe ediyor.

Moskova suçlamaları reddederken, Ukrayna’yı silahlandıran, Karadeniz bölgesine savaş uçakları ve savaş gemileri konuşlandıran NATO’nun kendilerini tehdit ettiğini belirtiyor.