Biden'a göre ABD dünyaya liderlik etmeye hazır!

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden, yeni hükümetin "ABD'nin geri dönüşünü ve dünyaya liderlik etmeye hazır olduğunu yansıttığını" belirtti.

Diplomatik ve ulusal güvenlik ekibini tanıtan Joe Biden, ABD'nin "dünyaya liderlik yapmaya hazır" olduğunu ifade etti.

Wilmington'da açıklamada bulunan Biden, ABD dış politikasında almaya niyetli olduğu viraja işaret ederek, "Amerika'nın geri döndüğünü, geri adım atmaya değil dünyaya liderlik etmeye hazır olduğunu yansıtan bir ekip" dedi.

İklim değişikliklerine karşı mücadelede de "kararlı" olduğunu belirten Biden, "varoluşsal tehdit" olarak ifade ettiği iklim değişiklikleri ile mücadele için özel elçisi John Kerry'yi tanıttı.

Biden, "Açık olmak istiyorum. İklim değişikliğiyle mücadele konusundaki cesur taahhütlerimi yerine getirmedeki zorlukları bir an bile küçümsemiyorum. Ama aynı zamanda, kimse benim bunu yapma kararlılığımı bir an için küçümsememeli" dedi.

Yeni yönetimle birlikte ABD'nin çok taraflı kurumlar ile anlaşmalara geri dönmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Paris İklim Anlaşması, Dünya Sağlık Örgütü ve İran ile nükleer anlaşmadan çekilmişti.

Yeni hükümet 20 Ocak'ta göreve başlayacak. Yeni yönetimin Rusya ile son silah denetleme anlaşması olan stratejik nükleer silahların azaltılmasını sağlayan New Start anlaşmasını uzatması için çok az zamanı olacak. Bu anlaşmanın görev süresi Şubat başında doluyor.