Biden: Eritre ve Amhara güçleri Tigre bölgesinden çekilmeli

ABD Başkanı Joe Biden, Eritre ve Amhara güçlerine Etiyopya’daki Tigre bölgesinden çekilmesi çağrısı yaptı. Ayrıca genel bir açlığın önüne geçmek için bölgeye insani yardımın ulaştırılması için kolaylık sağlanması gerektiğini de belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı açıklamada Eritre ve Ahmara güçlerine Etiyopya’nın Tigre bölgesinden geri çekilmesi ve bölgede açlık yaşanmaması için insani yardımın ulaşmasına kolaylık sağlanması çağrısı yaptı.

Binlerce kişinin öldürüldüğü ve yaklaşık 2 milyon insanın yaşam alanlarından edildiği Tigre bölgesinde, Eritre ve komşu bölge olan Amhara güçleri Etiyopya hükümet güçlerine destek vermek amacıyla bölgeye giderek savaşa dahil oldu.

Açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden “Tigre bölgesinin çoklu yönetimi bir ateşkes ilan etmeli ve ateşkese saygı göstermeli. Eritre ve Amhara güçleri de bölgeden çekilmeli” dedi.

Biden Etiyopya ve Eritre güçlerinin de bölgede yaşanacak açlığa karşı insani yardımların ulaştırılması için kolaylık sağlanması çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler’in insani yardım koordinasyonu, Tigre bölgesinde yaşayan insanların yüzde 91’lik yani 6 milyonluk kesiminin yardıma ihtiyacı olduğunu duyurmuştu.