Bir ülke daha WhatsApp’ın tartışmalı uygulamasına karşı

Yeni reklam uygulamalarıyla bireysel bilgileri elde edeceğinden endişe edilen WhatsApp’a karşı bir ülke daha harekete geçiyor.

WhatsApp’ın bağlı olduğu Facebook ile kullanıcıların bilgilerini paylaşması kararına karşı Güney Afrika Cumhuriyeti yargıya gidiyor.

Bu yılın başında WhatsApp tarafından yapılan açıklamada, kullanıcıların bilgilerinin reklam ve elektronik ticaret amacıyla daha fazla Facebook ile paylaşılacağı duyurulmuştu. Buna karşı Avrupa birliği (AB) tarafından getirilen uyarılar sonucu WhatsApp, bu uygulamanın sadece profesyonel hesapların olduğu WhatsApp Business için geçerli olmasını kabul etmişti.

Ancak AB dışındaki ülkeler de bu konuda harekete geçerek, vatandaşlarının kişisel bilgilerinin daha ayrıntılı paylaşılmasına karşı çıkıyor. Güney Afrika Cumhuriyeti’nden yapılan açıklamada, WhatsApp ile müzakerelerde sonuç alınamaması halinde konunun yargıya taşınacağı duyuruldu.

WhatsApp’ın tartışmalı bilgi paylaşım uygulaması tepkiler üzerine 15 Mayıs’a ertelenmişti. Bu uygulamayı kabul etmeyen üyelerin hesapları, ‘yapılacak uyarılardan’ sonra kapatılacak.